Weer beginnen met sporten, voorkom blessures

bewegen in de zomer fbDe eerste zonnestralen prikken alweer door de wolken heen. Als je deze zomer een beetje strak voor de dag wilt komen is het nu het moment om weer meer te gaan sporten. Maar als je wat minder actief geweest bent deze winter dan kan het zijn dat je weer een beetje moet opstarten. Wij hebben tips om blessurevrij te kunnen sporten.

Langzaam

De sleutel is om langzaam te beginnen. Vóór de winter kon je misschien meer dan nu dus stel je verwachtingen bij. Zorg dat je eerste trainingen korter zijn, minder zwaar en met meer pauzes dan je gewend bent. Zo kun je de training langzaam opbouwen en krijg je geen last van blessures of hevige spierpijn.

Warming-up, cooling-down

Zorg voor een goede en langzame warm-up, het is een voorbereiding van je spieren op een work-out. Het maakt de work-out prettiger en gemakkelijker. Ook een cooling-down om de spieren wat te laten afkoelen is geen overbodige luxe.

Luister naar je lichaam

Het is belangrijk om die eerste trainingen goed te voelen wat er met je lichaam gebeurt. Zo kan je ieder moment goed bepalen of je nog verder kan gaan of even moet pauzeren. Dus houd je in de eerste trainingen nog niet te veel bezig met het doel dat je wilt bereiken. Je kan toch niet met één training 5 kilo afvallen. Je kan er beter voor zorgen dat je jouw lichaam niet overbelast en door kan gaan met sporten in plaats van straks met een blessure op de bank zitten.

Alle gear nog in orde?

Dit is het moment om te controleren of jouw sportbeha en bijvoorbeeld hardloopschoenen nog wel goed zijn. Bieden ze nog voldoende steun, zit de vering er nog in of heb je misschien een andere maat nodig? Laat je adviseren in een sportwinkel als je op zoek gaat naar iets nieuws. En je wil in de lente natuurlijk ook goed voor de dag komen en meedoen met de laatste sporttrends.

Veel sportplezier deze lente, wij hebben er zin in!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *