Wat te doen met Koningsdag?

koningsdagMaandag 27 april 2015 is het weer Koningsdag, lekker lang weekend, een extra vrije dag, (voor de meesten dan)! Dan luidt nu de vraag: wat te doen met Koningsdag? Weet jij al wat je gaat doen of ben je nog opzoek naar inspiratie? In plaats van ongezond eten, alcohol drinken en feesten op zondag 26 april Koningsnacht en maandag 27 april Koningsdag, zijn er volop gezondere alternatieven!

In dit artikel kun je inspiratie opdoen voor een gezond Koningsweekend!

Kom in beweging!
Met Koningsdag wordt er altijd veel georganiseerd. Ook worden er veel ‘actieve’ activiteiten georganiseerd. Koningsdag is dus een prima dag om eens wat extra te bewegen! Daarna is er nog volop tijd om te relaxen of feest te vieren.

Dans!
Bezoek je een festival of een ander soort feest? Sta dan niet stil maar haal die voetjes van de vloer en dans! Dansen is leuk en je kunt er heel wat calorieën mee verbranden!

Denk om wat je eet en drinkt!
Koningsdag is een feestdag en bij feest denken veel mensen direct aan lekkere hapjes en (alcoholische) drankjes. Zo’n dag als Koningsdag kan dus al snel voor wat extra grammetjes zorgen, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Pas daarom op met wat je eet en drinkt. Drink alcohol met mate en laat de oranje tompouce staan en verruil deze voor gezonde alternatieven!

Denk bijvoorbeeld eens aan een heerlijke zelfgemaakte smoothie met oranje fruit en wortel, een zelfgemaakte pompoensoep of rauwe wortels en oranje paprika als snack.

Ben je niet thuis met Koningsdag?
Ben je niet thuis met Koningsdag is het lastiger om gezond te eten. Wat in ieder geval belangrijk is, is om een goed en gezond ontbijt te nemen. Door goed en gezond te ontbijten zul je het lang kunnen volhouden en wordt je niet telkens verleid door ongezonde versnaperingen.

Tip: een flesje water en een appel of banaan kunnen best meegenomen worden.

Klik hier voor meer tips voor oranje hapjes..  

Geen Koningsdag fanaat?
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u helemaal niets heeft met Koningsdag. Dan is Koningsdag helemaal een prima gelegenheid om eens een gezonde dag te organiseren! Een voorbeeld is even lekker uitwaaien op het strand! Een flink stuk wandelen en vervolgens lekker thuis genieten van een een zelfgemaakte groentesoep.

Een ander idee is om eens lekker in en om het huis aan het werk te gaan. Met schoonmaken en tuinieren kun je namelijk ook best veel calorieën verbranden. Bovendien voel je je vaak een stuk lekkerder in een schoon en opgeruimd huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *