Wat kan je doen tegen een droge huid?

uiterlijkNu het weer kouder wordt krijgt je huid weer meer te verduren. Hoe kan je haar het beste behandelen in de wintertijd? We hebben een aantal tips voor je.

Luchtvochtigheid

Als we binnen zitten en de verwarming staat aan wordt de lucht droger. De omgeving heeft invloed op de vochtigheid van de huid, de huid wordt dus droger. Dit kan zich uitten in een jeukende huid. Je kan er zelf voor zorgen dat de luchtvochtigheid op pijl blijft door een bakje water in de buurt van de verwarming te zetten.

Douchen

Als je uit de kou vandaan komt wil je extra lang van een hete douche genieten. Je huid is hier alleen niet zo blij mee. Douche niet te heet en te lang, hetzelfde geld voor het badderen. Als je dit te lang doet dan wordt veel vocht uit de huid onttrokken. Droog de huid voorzichtig af om beschadiging te voorkomen.

Zeep

Let op met het gebruik van zeep, shampoo en badschuim. Bij veelvuldig gebruik kan dit de huid flink uitdrogen. Het beschadigt het natuurlijk beschermlaagje van de huid. Gebruik een niet-alkalische zeep om dit te voorkomen.

Crème

Breng na het douchen een vette crème aan. Droog de huid licht af en en breng deze dan aan. De crème houdt het water dan vast. Het water heeft namelijk na het douchen of badderen de neiging om weer snel te verdampen.

Vermijd alcohol en parfum

Crèmes die parfum of alcohol bevatten zijn een slechte keuze bij een droge huid. Deze zijn te agressief voor de huid. Kies voor milde producten, dit geldt ook voor het product dat je als reiniging gebruikt. Natuurlijke producten zoals lavendel, munt, citroen en eucalyptus kunnen ook te agressief zijn voor een droge huid. Vermijd het gebruik van zeep met sodium lauryl sulphate.

Scrub

Je kan dode huidschilfers verwijderen door af en toe te scrubben. Doe dit voorzichtig met een scrub met kleine zachte korrels. Bij het kiezen van de juiste scrub let dan ook op het gebruik van microplastics in de scrub, deze zijn schadelijk voor het milieu. Scrub niet te vaak het kan de beschermlaag van de huid aantasten.

Zonnebank

In de winter wil je misschien toch een zomers kleurtje behouden. Echter is dit niet goed voor de huid, het droogt de huid namelijk ook uit. Ook zijn er andere risico’s; het verouderd de huid en verhoogt het risico op het krijgen van kanker.

Havermout

Havermout brengt de droge huid tot rust en voorkomt jeuk. Dit kunt je in bad gebruiken of op de huid smeren. Bij de apotheek is fijne poeder van havermout verkrijgbaar dat je hier voor kunt gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *