Mooie huid – gezonde voedingstips

Mooie-huidEen gezonde en mooie huid is voor veel vrouwen belangrijk. Naarmate de leeftijd toeneemt wordt de kwaliteit van de huid vaak slechter. Ook kan de huid door bijvoorbeeld roken en een slechte voeding een slechte kwaliteit hebben. Crèmes kunnen de huid tijdelijk mooier maken en enigszins voeden. Toch is een gezonde voeding waarbij de huid van binnenuit gevoed wordt veel belangrijker én het resultaat is ook veel beter!

Voedingsstoffen voor een gezonde en mooie huid

Bepaalde voedingsstoffen zijn belangrijk voor een gezonde en mooie huid, andere voedingsstoffen zijn weer slecht voor de huid. Het is in ieder geval van belang om de inname van schadelijke stoffen via de voeding te beperken. Eiwitten, oliën en vetten en bepaalde vitamines hebben een positieve invloed op de kwaliteit van de huid. Hieronder volgen een aantal voedingstips voor een gezonde en mooie huid.

Voedingsadvies en tips voor een gezonde en mooie huid

Er zijn een aantal dingen die u vooral NIET moet doen wanneer u een gezonde en mooie huid wilt behouden, de volgende zaken zijn erg slecht voor de huid. Deze veroorzaken namelijk vrije radicalen in het lichaam welke de huid beschadigen.

  • Roken
  • Teveel zon
  • Alcohol
  • Teveel koolhydraten

De volgende voedingstips en adviezen zullen u helpen een gezonde en mooie huid te creëren.

Onverzadigde vetten en oliën voor een gezonde en mooie huid

Onverzadigde vetten zijn de gezonde vetten. Deze vetten zijn ook goed voor de huid. Onverzadigde vetten helpen namelijk de vochtbalans van de huid op peil te houden, de huid soepel en glad te houden én beschermen tegen het verouderingsproces van de huid door UV-straling.

Onverzadigde-vetten

Anti-oxidanten voor een gezonde en mooie huid

Anti-oxidanten zijn erg gunstig voor een gezonde en mooie huid. Anti-oxidanten helpen namelijk beschermen tegen vrije radicalen in het lichaam. Voedingsmiddelen met vitamine A, C en E bevatten veel anti-oxidanten.

Anti-oxidantenWater voor een gezonde en mooie huid

Voldoende water drinken is ook van belang voor een gezonde en mooie huid. De huid bestaat voor een groot deel uit water. Voldoende water drinken zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid goed blijft zodat de huid niet uitdroogt.  Daarnaast zorgt de inname van voldoende water ervoor dat afvalstoffen goed en snel afgevoerd kunnen worden uit het lichaam.
Eiwitten voor een gezonde en mooie huid
Eiwitten zijn ook van belang voor een gezonde en mooie huid. Eiwitten zorgen namelijk voor en groei en herstel van cellen in het lichaam, en zo ook bij de huidcellen in het lichaam.

Eiwitten voor een gezonde en mooie huid

Eiwitten zijn ook van belang voor een gezonde en mooie huid. Eiwitten zorgen namelijk voor en groei en herstel van cellen in het lichaam, en zo ook bij de huidcellen in het lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *