Tips bij het kiezen van sportkleding

kledingSporten met de juiste sportkleding kan het sporten veel aangenamer maken. Waar moet je op letten? Hier zijn tips om de juiste sportkleding en schoenen te kopen. Het is natuurlijk afhankelijk van welke sport je uitoefent en wat voor kleding je nodig hebt maar we geven in ieder geval een paar algemene tips!

Het moet goed zitten

Koop sportkleding die comfortabel zit en die je niet belemmert bij het maken bewegingen. De kleding moet nergens schuren of knellen. Kijk goed waar naden en ritsen zitten. Als je sportkleding past maak dan ook de bewegingen die je tijdens het sporten maakt zo kom je er achter of het goed zit en niet afzakt.

Kwaliteit

Kies voor sportkleding die ademt en zorgt voor een goede vocht en temperatuurregeling. Het is belangrijk dat het zweet goed kan worden afgevoerd maar ook dat je niet te snel opwarmt of afkoelt. Sportkleding van synthetisch materiaal is goed geschikt. Kies niet voor puur katoen, dit neemt zweet goed op maar voert het niet goed af. Sportkleding was je veel en moet dus ook goed bestand zijn tegen vaker wassen. Kies daarom liever voor een paar goede kledingstukken in plaats van veel kleding van mindere kwaliteit.

Modieus of niet?

Laat je niet leiden door de kleur of de laatste mode! Je wilt er natuurlijk flitsend uit zien maar het is belangrijk dat de kleding functioneel is. Laat je ook niet beïnvloeden door de prijs. Dat iets in de sale is moet je er niet toe aanzetten dat je iets koopt wat niet zo goed zit. Als iets perfect zit en het kost wat meer kies daar dan voor. Je zal er meer plezier van hebben.

Schoenen

Laat je bij het kiezen van de juiste sportschoenen adviseren in de winkel. Afhankelijk van de sport zijn er speciale aandachtspunten maar let in ieder geval op het volgende:

– Zorg dat de schoenen voor een goede schokdemping zorgen. Bij het sporten moeten de schoenen de krachten van het sporten opvangen, goede schoenen zijn beter voor enkels en knieën.

– Goede stabiliteit en steun voorkomt dat je voeten gaan schuiven of je enkels zwikken. De hiel moet goed omsloten worden door de schoen en er moet niet teveel ruimte over zijn.

– Draagcomfort; de schoenen moeten goed bij de vorm van je voet passen. Vraag in de winkel advies over wat het beste bij je voet past.

– Bescherming en grip de schoen moet je goed beschermen tegen invloeden van buitenaf. De schoen moet afhankelijk van de sport die je beoefent goede grip bieden, kies de juiste zool zo voorkom je dat je uitglijdt of dat je voet blokkeert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *