Schorseneer bereiden – tips

Schorseneer-bereidenSchorseneer is een groente die behoort tussen het rijtje met vergeten groenten. Sommigen zullen niet weten wat het is en anderen zullen niet weten hoe zij het moeten bereiden.

Schorseneer is een wortelsoort en wordt voornamelijk in de winter gegeten.

Wij vertellen u op deze pagina hoe u Schorseneer moet bereiden zodat ook u kennis kunt maken met deze gezonde groente.

Schorseneer bereiden – gezond

Schorseneer is een erg gezonde groente. Zo bevat het veel belangrijke vitamines en mineralen en weinig calorieën. Ook nog goed voor de lijn dus. Vroeger werd Schorseneer veel gegeten en werd het sap van de Schorseneren zelfs gebruikt als een soort geneesmiddel tegen vergiftigingen.

Schorseneer bereiden – schoonmaken

Het is belangrijk om Schorseneer eerst goed schoon te maken voordat het bereid kan worden. De Schorseneer moet geschild worden, dit kan het beste gedaan worden met een dunschiller. Tijdens het schillen van de Schorseneren komt een soort witte sap vrij wat erg plakkerig is. Het is daarom aan te raden om handschoenen te gebruiken bij het schoonmaken van de Schorseneren. Om verkleuring te voorkomen kunt u direct na het schoonmaken de Schorseneren in water met citroensap leggen.

Schorseneer bereiden – gebakken

Schorseneren bereiden kunt u doen door de Schorseneren te bakken. Snijd de Schorseneren eerst in kleinere stukken en bak vervolgens in wat boter met wat peper en zout gedurende ongeveer 20 minuten in een koekenpan. Als laatste kan eventueel nog wat nootmuskaat toegevoegd worden voor de smaak.

Schorseneer bereiden – koken

Begin net zoals bij het bakken van de Schorseneren met de stengels in kleinere stukken snijden. Zet vervolgens een pan met een halve liter water en ½ deciliter melk aan de kook met een snufje zout. Heeft u erg veel Schorseneren dan kunt u de hoeveelheid melk en water natuurlijk vergroten. De melk wordt toegevoegd om de Schorseneren mooi wit te houden. Na 15 minuten koken kan het afgegoten worden. Laat de Schorseneer even uitlekken en voeg eventueel een klontje boter en wat nootmuskaat toe.

Schorseneer bereiden – Tips

Naast deze standaard bereidingswijzen voor Schorseneren zijn er natuurlijk nog veel andere manieren om deze vergeten groente te bereiden. Zo kunt u van deze groente een heerlijke puree maken, kunt u Schorseneren wokken én kunt u er heerlijke soep van maken.

Schorseneren smaakt heerlijk met een witte romige saus en wit vlees of witte vissoorten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *