Gezonde BBQ tips

Eindelijk is het weer wat vaker mooi weer. Daarbij hoort natuurlijk een BBQ. Een BBQ hoeft op zich niet verkeerd te zijn voor de lijn maar zorg wel dat u het goed doet.

 

Met deze tips zorgt u ervoor dat u toch kunt genieten van een heerlijke BBQ zonder dat dit grote gevolgen heeft voor uw gewicht.

 1. Zorg ervoor dat u niet teveel brood en andere extraatjes eet. Vaak werkt u ongemerkt al veel brood met kruidenboter of slaatjes o.i.d. naar binnen voordat uw vleesje of visje klaar is. Zo krijgt u best veel calorieën binnen zonder dat u eigenlijk nog heeft genoten van de rest. Als u toch brood eet neem dan bruin of volkorenstokbrood.
 2. Om de trek te stillen kunt u gezondere keuzes maken. Maak bijvoorbeeld een lekkere rauwkost salade en snijd wat vers fruit. Dit is een gezond alternatief voor stokbrood met kruidenboter.
 3. Vermijd vet vlees zoals worsten en speklapjes. Hierin zitten veel calorieën en vet. Kies liever voor mager vlees zoals kip of een stukje biefstuk.
 4. Grill wat groenten op de BBQ. Heerlijk, gezond en goed voor de lijn. Ook kunt u stukjes groenten zoals uien en paprika op een spiesje prikken tussen de stukjes kip bijvoorbeeld.
 5. Vis is ook lekker op de BBQ. Neem wat magere witvis en voeg dit met wat kruiden in een beetje aluminiumfolie.
 6. Laat de ‘slechte sausjes’ staan. De meeste witte sausjes en/of roomsausjes bevatten veel calorieën. Wel kunt u een beetje rode saus nemen. Ook kunt u zelf sausjes maken op basis van magere yoghurt bijvoorbeeld.
 7. Drink voldoende water tijdens de BBQ. Water zorgt ervoor dat de maag een beetje gevuld blijft en u niet teveel eet.
 8. Houd ook rekening met de drankjes die u drinkt tijdens de BBQ. Gebruik geen suikerrijke dranken en beperk alcohol.
 9. Neem ook geen roomijs of bijvoorbeeld ijstaart als toetje. Als u toch een toetje wilt eten neem dan een schaaltje magere vla of yoghurt, eventueel nog met wat vers fruit of neem een waterijsje dat scheelt veel calorieën met bijvoorbeeld roomijs.
 10. Op de BBQ liggen vaak grote lappen vlees. Een tip is om het vlees in kleinere stukjes te snijden en van verschillende soorten een klein stukje te nemen. Zo heeft u toch het idee lekker meegegeten te hebben maar heeft u een stuk minder gegeten.
 11. Wordt u bij iemand uitgenodigd en bent u bang dat ze daar geen rekening met u houden? Vraag ernaar of maak zelf een schaal met een lekkere salade en neem deze mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *