Gezonde WK hapjes – Tips

gezonde-wk-hapjes-1Vandaag begint het WK voetbal 2014. Gezellig met z’n allen voor de TV in spanning de wedstrijden volgen! Bij een voetbalwedstrijd hoort natuurlijk een lekker hapje en een drankje.

Maar wat als je nu aan het afvallen bent of juist probeert je behaalde streefgewicht te behouden? Het is toch lastig om al dat lekkers te laten staan. Goed nieuws: er bestaan gelukkig ook heel veel gezonde en verantwoorde WK hapjes en snacks. In dit artikel geven wij tips en advies over gezonde WK hapjes.

Gezonde WK hapjes – voetbal snacks
Bij standaard voetbal snacks denk je toch al snel aan een schaal gefrituurde hapjes en een bak chips met een biertje erbij. Deze standaard voetbal snacks zijn echter niet zo’n goed idee wanneer je bezig bent met je gewicht. Laat deze standaard voetbal snacks daarom staan!

Gezonde WK hapjes – Oranje hapjes
Tijdens het WK mag de kleur oranje natuurlijk niet ontbreken! Daarom een aantal hapjes mét oranje kleur die WEL verantwoord zijn!

Rauwkost
Als oranje rauwkost kunnen wortel en oranje paprika prima als gezond en verantwoord hapje op tafel gezet worden.
* eventueel met een verantwoord dipsausje

Fruit
Het vruchtvlees van een Cantaloupe meloen heeft een mooie oranje kleur en ook Mango is mooi oranje. Blokjes meloen en mango doen het leuk als hapje op tafel.

Toastjes
Een volkoren toastje met mager beleg is een prima hapje. Kies als beleg filet americain, 20+ smeerkaas sambal of zalm. Deze belegsoorten zijn gezond en/of mager en hebben een oranje-achtige kleur.

IJs
Het is heerlijk warm weer en tijdens het WK is het vaak nog extra warm doordat je met een grote groep bij elkaar vol spanning de wedstrijd kijkt. Een verkoelend ijsje gaat er daarom wel in! Kies voor een oranje waterijsje zoals een split!

Zoutjes
Als zoutje kun je kiezen voor Snack a Jack Crispy’s. Dit zijn kleine knapperige rijstwafeltjes. Kies voor de smaken Cheese of Barbeque Paprika, deze hebben een oranje kleur.

Gevulde eieren
Een gevuld eitje bereid met halvanaise mag best op zo’n WK avondje. Er bestaan veel manieren om een gevuld ei te maken dus doe het op uw eigen manier. De enige twee tips zijn:
1. Gebruik halvanaise om het aantal calorieën te beperken
2. Voeg een beetje ketchup en extra paprikapoeder toe om van de gelige kleur een mooi oranje kleur te maken.

Rolletjes
Vleesrolletjes van kipfilet of ham doen het ook altijd goed als hapje. Hieronder twee tips voor een WK vleesrolletje!
1. Kipfilet met filet americain
2. Ham met light roomkaas en paprikapoeder en kerriepoeder*

* Meng de roomkaas met wat paprikapoeder en kerriepoeder, geeft extra smaak én geeft een mooie oranje kleur!

Gezonde WK hapjes – Drinken
Een lekker drankje mag ook niet ontbreken tijdens het WK. We weten allemaal dat alcohol veel calorieën bevat dus probeer hier niet teveel van te gebruiken. Drink voldoende water tussendoor om de vochtbalans op peil te houden.

* Tip voor een verantwoord oranje drankje:
½ glas vruchtensap (oranje)
6 ijsblokjes
¼ citroen (sap)

Mix bovenstaande ingrediënten in een blender door elkaar, voeg eventueel nog wat meer ijsblokjes toe. In een handomdraai heb je een heerlijke gezonde, frisse Oranje Cocktail. Wil je alcohol gebruiken, kun je er nog een klein scheutje van je favoriete drank doorheen doen.

Heeft u zelf leuke tips? Laat het ons weten in een reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *