Recept voor 4 Gezonde hapjes

hapjesKrijgt u visite? Of heeft u een feestje? Als u af wilt vallen is het vaak moeilijk te bedenken wat u nu op tafel moet zetten. U wilt uw gasten iets lekkers voorschotelen maar u wilt zelf niet teveel in de verleiding komen om ongezonde snacks te gaan eten. Wij hebben daarom voor u 4 gezonde en gemakkelijk te bereiden hapjes op een rij gezet zodat u samen met uw gasten toch kunt genieten van een heerlijke gezonde snack.

Courgette rondjes met tomatensaus, kaas en kruiden

Ingrediënten voor 20 hapjes
1 Courgette
1 klein potje Tomatensaus of tomatenpuree
50 gram Geraspte 30+ kaas (oud)
Naar smaak Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
Verwarm een oven voor op grill stand. Snijd de courgette in ongeveer 20 plakjes. Verdeel vervolgens over ieder plakje een beetje tomatensaus. Besprenkel vervolgens wat Italiaanse kruiden over ieder plakje en voeg als laatste wat geraspte kaas toe. Leg de plakjes courgette op een bakplaat en laat ongeveer 5-10 minuten in de oven en klaar zijn uw Courgette hapjes.

* Dit hapje bevat: 12 calorieën

Mozzarella sticks met tomaat en basilicum

Ingrediënten voor ongeveer 20 hapjes
1 sta zakje Galbani mozzarella bolletjes (totaal 20 stuks)
20 Snoeptomaatjes
20 blaadjes Verse basilicum
Naar smaak Peper en zout
20 Satéprikkers

Bereidingswijze
Rijg aan iedere satéprikker eerst een snoeptomaatje, vervolgens een blaadje basilicum en vervolgens een bolletje mozzarella, doe dit 20 keer en klaar zijn uw hapjes. Besprenkel eventueel nog wat zout en peper naar smaak over de hapjes heen.

* Dit hapje bevat: 23 calorieën

Hamrolletjes met roomkaas en rucola

Ingrediënten voor 20 hapjes
10 plakken Ham
1 bakje Roomkaas light (Philadelphia)
1 zakje Rucola
Naar smaak Bruschetta kruiden

Bereidingswijze
Verdeel de roomkaas over de 10 plakken ham. Strooi vervolgens naar smaak over iedere plak ham bruschetta kruiden bovenop de roomkaas. Verdeel als laatste wat rucola over alle plakken ham. Rol de plakken ham op en snijd deze doormidden. Laat de bruschetta kruiden ongeveer 30 minuten intrekken in de roomkaas en vervolgens kunt u de hapjes serveren.

* Dit hapje bevat: 30 calorieën

Eirolletjes met pesto

Ingrediënten voor 20 hapjes
5 Eieren
5 scheutjes Magere melk
5 theelepels Pesto
5 theelepels Parmezaanse kaas
Naar smaak Peper en zout
Scheutje Olijfolie

Bereidingswijze
Bereid per keer 1 omelet in de koekenpan. Mix in een beker 1 ei, 1 theelepel pesto, 1 theelepel Parmezaanse kaas, een scheutje magere melk en naar smaak eventueel peper en zout met elkaar. Verhit in een koekenpan een klein scheutje olijfolie en gooi het mengsel in de pan. Als de ene kant gaar is kunt u eventueel het ei omdraaien zodat deze sneller gaar is aan de andere kant. Als het ei gaar is haalt u deze uit de pan en rolt deze op. Snijd de rol vervolgens in 4 stukjes en klaar is uw eirolletje. Herhaal deze stappen ook met de overige 4 eieren.

* Dit hapje bevat: 35 calorieën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *