Recept gezonde eiersalade

recept gezonde eiersaladeSalades zijn heerlijk op brood, een cracker of een toastje. Helaas bevatten salades vaak veel calorieën en passen deze dus niet in een gezond en verantwoord dieet. Maar.. er is goed nieuws! Veel salades kun je gemakkelijk zelf maken! Veel gezonder én bovendien veel lekkerder. Vandaag geven we je een recept voor een gezonde eiersalade.

 

 

 
Ingrediënten recept gezonde eiersalade
3 eieren
1 eetlepel roomkaas light (bijvoorbeeld Philadelphia)
Naar smaak:
Peper en zout
Kerriepoeder
Verse bieslook
Eventueel:
Paar kleine augurkjes
Stuk paprika

Benodigdheden
Vork
Kookpannetje
Schaal(tje)
(kruiden)schaar
Eetlepel
Snijplank
Mes

Bereidingswijze zelfgemaakte eiersalade
Kook de eieren hard in ongeveer 8-10 minuten. Laat de eieren vervolgens schrikken en laat deze volledig afkoelen. Wanneer de eieren zijn afgekoeld, pel deze dan en prak in kleine stukjes in een schaal. Roer vervolgens voorzichtig een eetlepel roomkaas light door het ei heen. Breng de eiersalade op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Gebruik niet teveel zout! Knip vervolgens wat verse bieslook fijn boven de eiersalade en meng het geheel goed door. Klaar is je basis eiersalade!

Variatietip: paprika en augurk smaken beide ook heerlijk door de eiersalade. Je kunt een of beide in kleine stukjes er ter variatie doorheen roeren. Je kunt hem natuurlijk ook lekker basis houden en op de ene boterham plakjes komkommer en de andere plakjes augurk toevoegen.

Eet smakelijk!

* Deze hoeveelheid eiersalade is voor ongeveer 4-5 sneetjes brood en 8-10 crackers en 15-20 toastjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *