Recept aubergine taartje

Recept-aubergine-taartjeAubergine is een groentesoort dat niet vaak gegeten wordt door de gemiddelde Nederlander. Aubergines zijn op veel verschillende manieren te eten en kunnen gemakkelijk verwerkt worden in gerechten. Aubergines kun je niet rauw eten!Aubergines hebben geen sterke smaak maar kunnen een licht bittere smaak hebben. Aubergines hebben een prachtige donkerpaarse schil en wit/groen ‘vruchtvlees’ aan de binnenkant. Hoewel aubergine in de meeste supermarkten het hele jaar gewoon verkrijgbaar is, wordt het toch niet veel gegeten in Nederland. Een van de redenen hiervoor is dat veel mensen niet weten hoe zij dit moeten bereiden. Daarom een recept van ons voor u met aubergine als hoofdingrediënt! Deze heerlijke aubergines taartjes zijn vegetarisch, bevatten weinig calorieën, zijn super gemakkelijk te bereiden én natuurlijk erg lekker! De moeite waard dus om eens uit te proberen! Deze aubergine taartjes kunnen geserveerd worden als voorgerecht of bijgerecht.

Ingrediënten voor aubergine taartjes voor 4 personen
1 aubergine
400 gram verse spinazie
8 theelepels tomatensaus
8 theelepels hüttenkäse
1 eetlepel balsamico azijn
12 blaadjes verse basilicum
1 eetlepel olijfolie
Naar smaak gedroogde Italiaanse kruiden
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden aubergine taartjes
Oven
Snijmes
Snijplank
Eetlepels
Theelepels
Koekenpan of hapjespan
Bakplaat
Wokpan

Bereidingswijze aubergine taartjes
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd vervolgens de aubergine dunne plakken van snijd tenminste 12-16 gelijke plakken. Besprenkel de plakken aubergine met een beetje balsamico azijn en wat peper en zout naar smaak. Verhit een koekenpan of hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de plakken aubergine daarin om en om gedurende ongeveer 1 minuut per kant. Wok de verse spinazie ongeveer 1 minuut met een beetje olijfolie en peper en zout in een wokpan. Meng door de tomatensaus een beetje gedroogde Italiaanse kruiden, hoeveelheid naar smaak.

Bouw vervolgens torentjes van de aubergine plakken. Begin met een plak aubergine en doe daar bovenop een lepeltje tomatensaus, een blaadje basilicum, een beetje spinazie en een theelepel hüttenkäse. Doe daar vervolgens weer een plak aubergine op. Het torentje moet uit 3-4 lagen bestaan (3-4 plakken aubergine per torentje).

Als het torentje af is kan eventueel nog wat peper en zout naar smaak toegevoegd worden. Zet de torentjes vervolgens op een bakplaat gedurende ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *