Ontspanningsoefeningen na een werkdag

tips om goed in slaap te komenHet is belangrijk om iedere dag te bewegen maar hier kom je niet altijd aan toe. Het is ook goed om lekker alles te strekken na een lange werkdag. Als je veel zit voor je werk dan heb je waarschijnlijk snel last van lage rugpijn, onderstaande oefeningen helpen hier tegen.

Benen tegen de muur

Bij deze oefening zoek je een een stuk muur waar je tegen kunt liggen. Je schuift je billen helemaal naar de wand en legt je benen tegen de muur. Met je rug lig je op de grond. Dit zorgt er voor dat de spieren in de onderrug ontspannen. Vocht uit de enkels en voeten wordt afgevoerd. Blijf zo 5 tot 10 minuten liggen.

Schouders losmaken

Het kan zijn dat je schouders wat vastzitten doordat je ongemerkt je schouders optrekt of doordat er stress gaat vastzitten op deze plek. Rol je schouders los. Maak de nek los door een paar keer naar links en naar rechts te kijken.

Twist

Terwijl je in kleermakerszit zit leg je jouw rechterhand op je linkerknie en plaatst je andere hand achter je en twist hierdoor je lichaam. Met je hoofd kijk je ook richting achteren. Adem diep in en uit, herhaal deze positie ook de andere kant op.

Child’s Pose

Ga op je knieën zitten en beweeg je borst naar voren en leg je armen op de grond voor je. Laat je voorhoofd rusten op de grond. Zorg dat je torso zo dicht mogelijk bij je knieën is zolang als dit comfortabel voelt. Strek de armen en voel hoe de rug wordt opgerekt. Hou de positie vast en adem de spanning uit je lijf.

Op de rug

Lig op je rug op de grond en trek je knieën op en naar de borst toe. Met je armen pak je je benen en trek je jouw knieën nog dichter naar je toe. Dit voelt al heel goed. Om de rugspieren te masseren kan je de benen kruisen en rol je tot zitpositie en weer terug omlaag. Door dit een paar keer te herhalen ontspannen de spieren zich.

Tip

Deze oefeningen kunnen ook gemakkelijk op bed gedaan worden. Dus als je geen zin hebt om speciaal een yoga mat uit de kast te trekken dan kan je ook gewoon nog even in je pyjama wat spieren strekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *