Natuurlijke geneeswijzen deel 1 : aambeien

Wij van afvallen-gezondleven beschouwen lichamelijke aandoeningen niet als een op zichzelf staand ongemak in het systeem van een mens, maar als een aandoening waarbij het lichaam en de geest zijn betrokken. Een ziekte ontstaat nooit spontaan. Vaak hebben verschillende elementen tot het ontstaan ervan bijgedragen. Een probleem is op te lossen door alles wat tot genezing bij kan dragen aan te wenden. Veel problemen zijn met lichaamsbeweging en natuurlijke geneesmiddelen aan te passen. Onze visie noemen wij “de natuurlijke geneeswijze”. We gaan in een reeks items lichamelijke ongemakken en de natuurlijke geneeswijzen om van deze problemen af te komen bespreken.

Aambeien (hemorroïden) zijn afwijkende verwijde aderen in de endeldarm wand. Zonder het zelf te weten heeft maar liefst 75 procent van alle personen van 30 jaar en ouder aambeien.

Het wordt ontdekt zodra de stoelgang pijnlijk is, de aambeien beginnen te jeuken of als er bloed bij de stoelgang zit.

Aambeien zijn een indicatie van een ontoereikende bloedsomloop. Aambeien kunnen ook ontstaan tijdens de zwangerschap omdat de bloedvaten in de onderbuik extra worden belast. Vaak zijn een moeilijke stoelgang en een bindweefsel zwakte de oorzaken van aambeien. Ook kan een hartafwijking of een aandoening aan de lever de aanleiding zijn voor aambeien.

Genezingsproces : voeding

De natuurlijke weg naar genezing van aambeien is te zorgen voor een doorlopende stoelgang. Het natuurlijke genezingsproces wordt ondersteunt door gezond te eten. Voor een gezonde stofwisseling zijn rauwe groenten, volkorenbrood, pruimen, druiven,frambozen,vijgen,kersen en aardbeien belangrijke etenswaren voor in het dagelijkse menu. Alcoholhoudende dranken, koffie, energie dranken, suikerhoudende producten en vezelarme voeding moeten zoveel mogelijk vermeden worden. Voor bij het ontbijt zijn twee glazen water op de nuchtere maag erg goed. Water reinigt het lichaam.

Genezingsproces : lifestyle

Een stevige dagelijkse wandeling van 30 minuten verbeterd de bloedsomloop enorm. Bij het toiletteren niet persen. Na het toiletteren en iedere ochtend en avond de anus wassen met koud water. Droog de anus voorzichtig en langzaam af na het wassen. Na de ontlasting de anus met zacht toiletpapier gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *