Natuurlijke geneeswijzen deel 4: een te hoog cholesterol gehalte

We gaan in een reeks items lichamelijke ongemakken bespreken en de natuurlijke geneeswijzen om van deze problemen af te komen. Veel problemen zijn met lichaamsbeweging en natuurlijke geneesmiddelen aan te passen. Onze visie noemen wij “de natuurlijke geneeswijze”.

Een overmaat aan cholesterol zet zich af aan de binnenkant van de bloedvaten. Hierdoor wordt de bloedbaan steeds krapper, zodat de bloedstroom er uiteindelijk bijna geen doorgang meer heeft. Een kans op een hartinfarct is groot als een vernauwd bloedvat vlakbij het hart zit. Ook kan een bloedvat vernauwing in de slagader van de hersenader voorkomen, wat voor een beroerte of een herseninfarct zorgt.

Het is dus van groot belang het cholesterolgehalte niet te hoog te laten komen. We gaan in dit artikel bespreken hoe je het cholesterol gehalte op een natuurlijke manier kunt

Voor zowat elke celwand in het menselijk lichaam is cholesterol gebruikt. Maar liefst 10% van de hersenen bestaat uit cholesterol. Cholesterol heeft een zeer nuttige functie in het lichaam.

Het lichaam maakt zelf cholesterol, een vetachtige stof, in de lever aan. De lever zorgt voor het in standhouden van het cholesterolgehalte. Bij een overdaad aan cholesterol breekt de lever het cholesterol in het lichaam af tot galzuur. Met het gal wordt wordt een gedeelte van deze galzuren in de dunne darm in het lichaam opgenomen.

Een normaal cholesterol gehalte in het lichaam is ongeveer 220 milligram cholesterol per 100 milliliter bloed. Cholesterol kan in een aantal soorten worden opgedeeld. Het is type is afhankelijk waarop het cholesterolmolecuul door het lichaam wordt vervoerd. Het betrekkelijk kleine cholesterolmolecuul wordt getransporteerd met ondersteuning van eiwitmoleculen ( lipoproteïnen) via de bloedbaan.

Er kan onderscheid gemaakt worden van deze eiwitmoleculen, ook wel lipoproteïnen genoemd.

Er zijn zware (HDL) en lichte (LDL) lipoproteïnen. De zware lipoproteïnen bevatten veel eiwitten en weinig vet, en de lichte lipoproteïnen bevatten weinig eiwitten en veel vet. De HDL-moleculen bevatten vervoeren maar de helft aan cholesterol van het gehalte wat de LDL-moleculen vervoeren. De LDL-moleculen zetten zich in de kransslagaderen af, waardoor de bloedvaten nauwer worden.De helft van de Nederlandse bevolking heeft een te hoog LDL-cholesterol gehalte.

Dierlijke vetten hebben gemiddeld een zeer hoog gehalte aan verzadigde vetzuren. Verzadigde vetzuren doen het cholesterolgehalte stijgen.

Plantaardige oliën en vis oliën zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren, welke het cholesterolgehalte doen dalen.

Plantaardige oliën die in de fabriek gehard zijn, zijn door dit verhardingsproces van meervoudig onverharde vetzuren veranderd in verzadigde verbindingen, en doen dus het cholesterolgehalte stijgen.

Geneesmiddelen

Er zijn enkele natuurlijke geneesmiddelen die bij een hoog cholesterolgehalte kunnen worden gebruikt.

Het beste kunnen voedingsmiddelen gebruikt worden die een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vet. Vervang margarine, roomboter en bak- en braadvet met linozuur bevattend bak- en braadvet, dieetmargarine of plantaardige olie. Wie hart en bloedvaten in een goede conditie wil behouden, moet veel bewegen, niet roken, overgewicht verhoeden en geregelde zijn bloeddruk laten controleren.

Met rookblok kan er gestopt worden met roken zonder daarbij dik te worden. Stoppen met roken is voor veel rokers een uitdaging. Door rookblok is stoppen met roken een stuk gemakkelijker. Door de ingrediënten krijgen stoppende rokers minder last van ontwenningsverschijnselen.

Fitslim verhoogt de verbranding in het lichaam. Door dit 100% natuurlijk product worden vetreserves aangesproken, zodat het cholesterolgehalte op een normaal niveau komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *