Hoe bewerkt voedsel afvallen moeilijk of zelfs onmogelijk maak

bewerkt voedselVoeding kun je opdelen in twee categorieën. Je hebt echt voedsel en je hebt bewerkt voedsel. In dit artikel lees je een belangrijk verschil waardoor het afvallen erg moeilijk kan worden of juist heel makkelijk.

Echt voedsel groeit van de grond of heeft een moeder gehad. Vlees, vis en eieren hebben allemaal een moeder gehad. Bonen, zaden, groente en fruit groeien van de grond. De samenstelling van voedingsstoffen zijn natuurlijk en je lichaam werkt hier het beste op.

Bewerkt voedsel (of gefabriceerd voedsel) is ooit ook echt voedsel geweest, alleen is door een fabricageproces bewerkt. Tijdens dit proces is er van alles gebeurt met dit voedsel, zoals het toevoegen van schadelijke e-nummers of het verwijderen van belangrijke vezels. De natuurlijke verhouding van nutriënten is vaak verpest. Dit heet een ongunstig effect op je gezondheid en de hoeveelheid lichaamsvet.

Een voorbeeld: vruchtensappen uit pak

Voordat vruchtensappen uit pak in de schappen van de supermarkt liggen, is er van alles mee gebeurd. Tijdens het fabricageproces gaan veel vitamines en mineralen verloren, wordt er suiker aan toegevoegd samen met een handvol chemische additieven om de smaak te behouden en te versterken.

Daarna wordt er vaak kunstmatige vitamine C aan toegevoegd en krijgt het pak vruchtensap het label “Rijk aan vitamine C!”.

Als je hier niet van bewust bent, denk je gezond bezig te zijn. Maar helaas is dat juist niet zo.

Fabrikanten doen er alles aan om meer geld te verdienen. Dus worden er stoffen toegevoegd die zelfs zoeter dan zijn suiker, zoals glucose-fructosestroop.

De vuistregel van gezond eten is: heeft het geen moeder gehad en groeit het niet van de grond? Eet het niet op.

Wie vertrouw je tenslotte het meest? Moeder natuur of fabrikanten met een commercieel doel?

Gezond eten is makkelijk

Uit recent onderzoek van de Yale University bleek dat het hormoon cortisol zorgt voor extra buikvet. Je lichaam maakt cortisol aan als reactie op stress uit zware fysieke belasting, mentale stress en bewerkte voeding.

Afvallen aan je buik is niet alleen een kwestie van minder calorieën consumeren. Bewerkte producten leiden tot extra buikvet. Voor meer informatie zie dit artikel over: afvallen buik.

Gezonde maaltijden bereiden kost misschien iets meer tijd, maar het betaalt zich dubbel en dwars uit als je over een paar weken op de weegschaal gaat staan.

Een dagschema met echt voedsel;

Tijd bespaar tip: maak extra ontbijt Smoothie en bewaar het in een afgesloten beker in de koelkast

Wil je meer weten over de natuurlijke verhoudingen van eiwitten en aminozuren? Dan raad ik je aan om het artikel over het eiwitdieet eens te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *