6 Tips om gezonde boodschappen te doen

boodschappenJe wilt graag gezonder gaan leven maar waar moet je dan op letten als je boodschappen doet? We hebben 6 tips voor je om het allemaal wat gemakkelijker te maken.

1. Bereid je voor!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het gemakkelijkste kan je een planning maken van de maaltijden die wilt eten de komende dagen. Denk er aan welke dagen je het beste een gemakkelijke maaltijd kan plannen omdat je weinig tijd hebt of laat thuis bent. Vergeet de tussendoortjes niet! Tegenwoordig kan je op veel websites van supermarkten de producten en ingrediënten bekijken. Vergelijk thuis gemakkelijk de gezondste variant, dan hoef je in de supermarkt niet alle verpakkingen te lezen.

2. Ga boodschappen doen met een volle maag

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gelezen maar het blijft belangrijk. Zorg dat je niet met trek de supermarkt in gaat want gegarandeerd neem je iets mee dat niet op je lijstje staat. Laat je ook niet verleiden door aanbiedingen die lonken.

3. Blijf aan de rand

De buitenste rekken in de supermarkt bevatten veelal de verse en essentiële producten omdat de rekken aan de buitenkant het gemakkelijkste bereikbaar zijn voor de vulploeg. De binnenste rekken bevatten meer voorverpakte producten. Zorg dus dat je de meeste producten uit deze rekken haalt en ga recht op je doel af als je in de andere rekken wat nodig hebt.

4. Doe inkopen voor meerdere dagen

Als je voor meerdere dagen inkopen doet is er minder kans dat je verleid wordt om ongezonde extra’s te kopen. Echter verse producten blijven niet allemaal even lang goed. Een bezoekje aan de groenteboer kan dan uitkomst bieden. Of plan een extra bezoek voor de verse producten.

5. Koop fruit en groente uit het seizoen

Groente en fruit kan erg prijzig zijn. Probeer daarom veelal groente te eten uit het seizoen. Goedkoper en vaak nog lekkerder ook! Met een gemakkelijke seizoenskalender kan je zien wanneer je welke groente het beste kan kopen.

6. Vervoer je boodschappen met zorg

Om je boodschappen zo lang mogelijk houdbaar te houden is het handig om gekoelde producten in een koeltas te vervoeren. Let er op dat je groente en fruit niet geplet wordt zo voorkom je beurse plekken. Als je klaar bent met boodschappen doen ga dan meteen naar huis zodat je producten zo koel mogelijk blijven, vooral belangrijk in de zomer. Als je nog naar andere winkels wilt zorg dan dat je dit doet vóór je de supermarkt in gaat.

Heb jij nog goede of leuke tips die je zelf toepast om zo veel mogelijk gezonde producten in huis te halen? Laat het weten in een reactie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *