Thee gezond?

Thee-gezondVaak wordt over thee beweerd dat het erg gezond is, vooral groene thee zou ontzettend goed voor je zijn. Maar hoe gezond is thee nu eigenlijk? In dit artikel besteden we aandacht aan alle eigenschappen van thee en beantwoorden we de vraag: hoe gezond is thee?

Thee gezond –  Gewicht

Thee bevat nauwelijks calorieën. Voeg je geen suiker of honing toe dan zul je met het drinken van thee ook geen extra calorieën binnenkrijgen, wat gunstig is voor het gewicht. Drink daarom liever thee dan bijvoorbeeld frisdrank.

Thee gezond – Vochtvoorziening

Het drinken van thee is goed voor de vochtvoorziening in je lichaam.

Thee gezond – Antioxidanten

Thee bevat zogenaamde flavonoïden welke een werking in het lichaam hebben als antioxidant. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schadelijke stoffen en spelen mogelijk een rol bij het voorkomen van diverse kanker soorten en hart- en vaatziekten.

Thee gezond – Tannines

Hoe langer je de thee laat trekken hoe meer tannines aanwezig zullen zijn in je kopje thee. Tannines komen ook voor in rode wijn. Tannines hebben positieve eigenschappen en negatieve eigenschappen. Om de negatieve werking te verminderen kan er wat melk naast of in de thee gedronken worden om zo de werking van tannines af te remmen.

Positief:
rustgevende werking op darmen en maag

Negatief:
kunnen constipatie veroorzaken (= verstopping in de darmen)
kunnen opname van diverse mineralen verminderen

Thee gezond – Fluoride

Thee bevat fluoride wat goed is voor sterke tanden.

Thee gezond – Theïne

Veel soorten thee bevatten theïne, dit is hetzelfde als cafeïne. Kruidenthee bevat geen theïne. Thee bevat ongeveer de helft minder cafeïne dan koffie.

Thee heeft dus best veel gunstige eigenschappen, en is daarmee zeker een gezonde dorstlesser!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *