Roerbakschotel tofu recept

Roerbakschotel-tofu-receptTijdens de overgang is een gezonde voeding erg belangrijk. Met name producten met isoflavonen, ofwel fyto-oestrogenen hebben een gunstige invloed op overgangsklachten. Deze fyto-oestrogenen komen onder andere voor in soja-producten en diverse soorten groenten. Dit recept bevat diverse ingrediënten die rijk zijn aan natuurlijke fyto-oestrogenen. Kies als groentesoorten bij voorkeur broccoli, champignons of taugé. Alle 3 de ingrediënten zorgt voor de hoogste inname fyto-oestrogenen, wat natuurlijke de beste werking heeft op uw overgangsklachten. Serveer de roerbakschotel met een beetje meergranen of volkoren rijst. Overige gezinsleden kunnen natuurlijk ook heerlijk mee eten van dit gezonde recept!

Ingrediënten roerbakschotel voor 4 personen

300 Gram tofu
300 Gram volkoren of meergranen rijst
800 Gram groenten naar keuze
(kies bij voorkeur broccoli, champignons en taugé erbij)
6 Bosuitjes
1 Theelepel chilipoeder
2 Eetlepels olijfolie
Naar smaak: sesamolie en sojasaus
Naar smaak: peper en zout

Benodigdheden
1 Grote koekenpan
1 Kookpan
2 Snijplanken
2 Snijmessen
1 Theelepel
1 Spatel
1 Opscheplepel

Voorbereiding
Snijd de tofu in dobbelsteentjes. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes en de groenten eventueel nog in stukken. Kook de rijst volgens de aangegeven bereidingswijze op de verpakking.

Bereidingswijze roerbakschotel

Verhit in een koekenpan de olijfolie en voeg hieraan de tofu dobbelsteentjes toe. Verhit de tofu totdat deze mooi bruin gekleurd is. Voeg vervolgens de bosui en de groenten toe en bak het geheel ongeveer 3 minuten samen. Gebruikt u taugé voeg dit dan als laatste na de 3 minuten pas toe. Voeg tegelijkertijd ook de chilipoeder toe en sesamolie en sojasaus naar smaak toe en schep het geheel goed om. Laat het geheel op matig vuur nog ongeveer een minuut opwarmen en klaar is uw roerbakschotel met tofu en groenten!

Geniet van deze heerlijke roerbakschotel vol met fyto-oestrogenen. Deze roerbakschotel bied een goede ondersteuning tijdens de overgang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *