Wasbordje in vorm Deel 1: de cruciale waarde van sterke buikspieren & romp spieren.

Deze zomer zijn er weer volop gelegenheden om een gespierde buik te bewonderen. Grote en stevig uitziende buikspieren laten een persoon er imposant uitzien. Een gespierde buik maakt je taille slanker en hiermee zien de borst- en schouders er ook weer breder uit. Sterke buikspieren zijn naast uiterlijke bevordering ook functioneel voor de gezondheid.

Mocht je snel een wasbordje willen hebben, dan moet je er natuurlijk wel wat voor doen. Als het makkelijk zou zijn zou iedereen een wasbordje hebben. In het item“Wasbordje in vorm deel 2: buikvet verbranden” en het komende item “Wasbordje in vorm deel 3: Training methoden” bespreken hoe je een wasbordje kan krijgen, en welke middelen & trainingen je daarbij kunnen helpen. Ook besteden we aandacht aan de onderrug.

Dit item behandeld de cruciale waarde van sterke buikspieren & romp spieren.

Buikspieren en onderrug

De core spieren zijn de spieren die de romp en ruggenwervels ondersteunen. De buikspieren geven ook steun aan de organen in de buik. De core bestaat uit de buikspieren en onderrug spieren. Een persoon traint het meest ideaal als deze vanuit de core traint.

Ze zijn echter vaak de meest verwaarloosde spieren van het lichaam.

Op de romp en ruggenwervels komt dagelijks erg veel spanning te staan. Spanning ontstaat door (te) zwaar te tillen en onze moderne levensstijl vereist dat we lange tijd achterelkaar moeten zitten.

Onderrug

Rugproblemen kunnen veel oorzaken hebben. Moeder natuur leeft helaas nog niet in de 21ste eeuw: ze geeft bij onze geboorte ons een rug mee die passender is voor viervoeters. Meestal is de oorzaak van rugpijn een te geringe spanning in de rugspieren. Wanneer deze sterk, soepel en fit zijn ondersteunen ze de ruggenwervels beter en houden ze die beter op hun plaats, waardoor ze een aantal rugproblemen voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *