Denk om je lichaamshouding!

Een baan van 9 tot 5 doet ons lange tijden achter de computer zitten. We reizen zittend in de auto naar huis toe. Door veel te zitten belast je je onderrug ontzettend veel, wat niet gunstig is voor je algehele gezondheid!

Je algehele gezondheid hangt af van de gesteldheid van je core spieren. Deze moeten sterk, soepel en fit zijn. De core spieren zijn de spieren die de romp en ruggenwervels ondersteunen.  De core bestaat uit de buikspieren en onderrug spieren. De buikspieren geven steun aan de organen in de buik.  De onderrug spieren ondersteunen de ruggenwervel zodat die beter op hun plaats blijven, waardoor ze het gros van  rugproblemen voorkomen. Door de core te trainen kun je ook veel rugproblemen oplossen.

De manier hoe we dagelijks zittend doornemen heeft  enorm veel invloed op onze core spieren. Door te geringe spanning in de core kunnen we veel last krijgen van gezondheidsproblemen: vooral van  lagere rugpijn en pijn in de nek. Dit komt omdat je ruggenwervels in onbalans zijn.

Let op deze tips:

  • Span je buik spieren tijdens het zitten aan, en blijf ademen. Je hebt alle tijd om zo je statische kracht van je buikspieren te trainen tijdens kantoor uren. Als je elke dag dit oefent, krijg je een strakkere en gespierdere buik en wordt je natuurlijke houding verbeterd, waardoor je algehele gezondheid ook beter wordt. Op deze manier zit je zo het meest rechtop, en heb je de minste neiging om onderuit te zakken.
  • Zet de beide voeten op de grond, ga zo weinig mogelijk met je benen over elkaar zitten. Zo heeft je onderrug het meeste steun van je benen.
  • Let erop dat de afstand tussen je schouders en oren zo lang mogelijk is. Dit om je nek spieren lang en soepel te houden. Dit heeft ook invloed op je midden wervels van je rug, omdat die in verbinding staat met je nek.
  • Train je onderrug in de sportschool om deze sterk en soepel te maken en te houden. Vaak worden vooral de buikspieren getraind, maar de buikspieren zijn slecht de helft van de cruciale core spieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *