Wasbordje in vorm Deel 2: buikvet verbranden

Het vervolg op ons item Wasbordje in vorm Deel 1: de cruciale waarde van sterke buikspieren & romp spieren.Om buikspieren zichtbaar te maken moet eerst het buikvet verbrand worden. Het vet om de middel raak je kwijt door  te bewegen en de voedingsinname aan te passen.
Efficiënte methoden om buikvet te verbranden zijn aerobics of cardio fitness.

Aerobics
Aerobics trainingen worden groepsgewijs of individueel gedaan. Onder begeleiding met een instructeur worden op ritmische muziek de oefeningen gedaan. Het programma bevat  een warming up met rek en strek oefeningen, cardio training, en dans achtige routines. Het is fysiek zwaar maar door de bewegingen op muziek uit te voeren is dit  een erg swingende manier om het buikvet te verbranden. Aerobic trainingen worden op verschillende moeilijkheids- levels gedaan. Zo kunnen  deelnemers zelf kiezen welk Aerobic programma het beste past bij het eigen niveau van fitheid.

Cardio fitness
Met Cardio fitness wordt een trainingsprogramma afgesteld op een ideale hartslag. Met een ideale hartslag bedoelen we de hartslag waar vet mee verbrand wordt. Cardio training kan ook zowel groepsgewijs als individueel beoefend worden.

Voorbeelden van cardio training zijn fietsen, hardlopen, zwemmen, touwtje springen, skaten, joggen, nordic walking, kickboksen en circuit trainen. Met het juiste tempo ben je bezig met het aanspreken van de vetreserves. Neem een tempo aan dat je langdurig kunt volhouden om zo een constante hartslag aan te houden, zodat u de meeste vetreserves verbrand.
Hardlopen is de meest effectieve manier van cardio fitness om af te gaan vallen en het buikvet te verbranden. In dit item hebben we veel belangrijke informatie en tips over hardlopen.
Voedsel als aardappelen, graanproducten, peulvruchten, pasta,  suikers, honing, maizena, rozijnen, gepofte mais, muesli, pepernoten, wokkels, ontbijtproducten en gebak bevatten veel koolhydraten.

Tijdens het verteringsproces zet het lichaam koolhydraten om in suiker (glucose). Koolhydraten komen voor in brood, rijst en pasta.
Glucose wordt uiteindelijk door het lichaam omgezet in energie of opgeslagen door het alfa-amylase enzym (spijsvertering enzym). Dit enzym koolhydraten om in suikers, en deze suikers worden weer opgeslagen als vetreserve.
Door dagelijks koolhydraten tot ons te nemen worden de vetreserves in het lichaam niet meer aangesproken. Eerst worden de koolhydraten gebruikt als energie, daarna worden de vetreserves aangesproken.
Door constant meer in te nemen dan te verbranden worden de vetcellen gevoed.

Met gevolg dat we steeds dikker en zwaarder worden.

Als het lichaam meer koolhydraten binnenkrijgt dan uw lichaam kan verbranden, worden de overtollige koolhydraten omgezet in glucose dat wordt opgeslagen in het bloed. Het bloedsuikergehalte neemt toe, waardoor het lichaam als tegenreactie insuline gaat aanmaken. Als dit proces zich te vaak herhaalt, gaat het lichaam te veel insuline aanmaken, waardoor het bloedsuikergehalte juist vermindert. Vanwege de verminderde bloedsuikerspiegel krijgt het lichaam zin in iets zoets om uw bloedsuikerspiegel weer te verhogen, terwijl er al meer koolhydraten binnen zijn gekomen dan het lichaam kan verbranden. Zo wordt de kwetsbare balans van de stofwisseling constant verstoord. De stofwisseling gaat van het ene uiterste naar het andere en uw lichaam raakt gewend aan grote hoeveelheden insuline. Voor het verbranden van buikvet moet de  koolhydraat en natuurlijk de vet inname worden beperkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *