Tips tegen vakantiestress

tips-tegen-vakantiestressDe zomervakantie is voor sommigen al aangebroken en voor velen aanstaande. De Zomervakantie is een periode van rust en ontspanning, veel mensen trekken erop uit en gaan heerlijk vakantie vieren in eigen land of buitenland.

Vakantie en op vakantie gaan is bedoel als ontspanning, toch brengt het plannen en ondernemen van een reis bij veel mensen spanning en stress naar boven. Lees onderstaande tips tegen vakantiestress om dit zoveel mogelijk te voorkomen!

Tips tegen vakantiestress – herkenbaar!
Veel mensen zullen het herkennen, de zogenaamde vakantiestress. Vlak voordat je op reis gaat lijkt er nog van alles mis te gaan en moet je nog van alles regelen. Onhandelbare kinderen tijdens de reis, vertragingen en files, het vergeten van spullen en de vraag: is alles thuis wel goed geregeld, gaat er niets mis wanneer wij weg zijn?

Tips tegen vakantiestress – voorbereiding
Een goede voorbereiding is van groot belang. Zorg ervoor dat je tijdig alles al hebt geregeld. Zo voorkom je dat je gestrest richting de vakantiebestemming gaat. Maar wat moet je allemaal regelen?

  • Check of alle paspoorten of andere reisdocumenten nog in orde zijn.
  • Maak een lijstje met spullen die je mee wilt nemen, begin hier tijdig mee, iedere keer dat je iets bedenkt schrijf je het erbij.
  • Regel iemand die het huis verzorgd, denk aan platen water geven, de post opruimen etc.
  • Heb je huisdieren? Ga tijdig opzoek naar een goed onderkomen en breng de huisdieren al een dag voor vertrek weg.
  • Begin tijdig met het inpakken van de koffer. Bepaalde dingen zul je niet meer gebruiken voordat je vertrekt en kun je dus makkelijk alvast in de koffer stoppen.
  • Ga je niet met eigen vervoer op vakantie? Zorg er dan voor dat je ruim de tijd neemt om je reis te kunnen maken naar je verrekbasis. Ga je met het vliegtuig? Zorg dan dat je ruim op tijd op het vliegveld aanwezig bent, vertrek daarom tijdig en houdt rekening met mogelijke vertraging.
  • Ga je met eigen vervoer? Probeer dan files te vermijden en bereid je goed voor op de route, dit voorkomt stress tijdens de reis.
  • Ga je naar het buitenland? Verdiep je dan van tevoren goed in dat land. Sommige landen hebben een ander betaalmiddel of bijzondere gewoontes. Het is handig om hierop voorbereid te zijn voordat je op reis gaat.

Tips tegen vakantiestress – relax
Vakantie is dus bedoeld ter ontspanning! Wanneer je dus eenmaal op reis gaat en er gaan dingen niet helemaal volgens plan, probeer je dan vooral niet druk te maken en toch te genieten van het moment! Relax je zoveel mogelijk, want daar is een vakantie uiteindelijk voor bedoeld!

Dus bereid je goed voor, relax en geniet van de vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *