Tips bij verkoudheid

Griep verhelpen tipsHet mag dan nog niet echt koud zijn en waarschijnlijk een zachte winter worden. Dat wil niet zeggen dat je niet verkouden kunt worden. Heb je alweer zo’n naar gevoel in je keel? Dan hebben wij een aantal tips voor je om er wat tegen te doen en wat tips om een verkoudheid zoveel mogelijk te voorkomen.

Eet en drink goed

Om een verkoudheid te voorkomen kan je het beste zorgen dat je genoeg vitamine D binnen krijgt door voeding (Melkproducten, margarine, sinaasappels en vette vis) of een aanvullend pilletje. Eet voldoende groente en fruit om de weerstand op peil te houden. Eet tomatensoep uit blik of maak deze zelf vers, de soep bevat lycopeen een anti-oxidant die de ziektebestrijdende witte bloedlichaampjes beschermt. Eet ook sambal, noten en knoflook. Drink genoeg water om je immuunsysteem in een goede conditie te houden.

Doe het rustig aan

Ben je toch verkouden geworden neem dan wat rust zodat je lichaam energie kan besteden aan het bestrijden van de verkoudheid. Zorg ook dat je het lekker warm hebt.

Voldoende slaap

Zorg dat je genoeg uren slaapt dit komt je weerstand ten goede en zo herstel je sneller na een verkoudheid.

Hygiëne

Was je handen grondig en regelmatig het voorkomt verkoudheid maar zorgt er ook voor dat je niet onnodig lang verkouden blijft. Ook verklein je de kans dat mensen in je omgeving besmet raken. Maak ook deurklinken en kranen regelmatig schoon.

Raak je gezicht niet aan

Probeer zo min mogelijk aan mond, neus en ogen te zitten. Dit zijn de toegangswegen waarlangs je je lichaam kunt besmetten.

Warme dranken

Drink lekker warme thee, hydratatie is belangrijk en de warme damp is ook goed voor verstopte luchtwegen.

Warm bad

Neem een lekker warm bad of een hete douche de damp is lekker en het heeft een ontspannende werking op het lichaam.

Frisse lucht

Zorg voor lekkere frisse lucht, in ruimtes met warme droge lucht verspreiden verkoudheidsvirussen zich sneller. Goede ventilatie en luchtbevochtigers zijn dus een goed idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *