Snelle gezonde tussendoortjes

Zorg voor voldoende energieTijdens het afvallen is het belangrijk minimaal 6x op een dag te eten. Tussen de maaltijden door neem je een gezond tussendoortje. We geven je een aantal voorbeelden van gezonde tussendoortjes die gemakkelijk mee te nemen zijn en geen lange voorbereiding nodig hebben.

Groente en fruit
Cherry tomaatjes, augurk, wortels, komkommer, avocado, appels, druiven, ananas, perzik, mango, peren, sinaasappels, mandarijnen, bananen, kiwi’s enz. zijn gemakkelijk mee te nemen. Veel groente en fruit soorten bestaan voor 90% uit water maar bevatten wel veel vitaminen en mineralen.
In fruit zitten meer suikers dan in groente maar die zijn over het algemeen verpakt in vezels. Hierdoor worden ze heel traag in je lichaam opgenomen en wordt je er niet dik van.

Gedroogde vruchten
Gedroogde vruchten bevatten vaak veel vitamines, mineralen en vezels. Ze zijn wel iets minder gezond dan de verse varianten omdat er veel water uit de vrucht verdampt. Zolang je er niet te veel van eet kun je deze gerust als gezond tussendoortje eten.

Peulvruchten
Peulvruchten zoals bonen, erwten, linzen en pinda’s hebben een positief effect op overgewicht. Ze zijn vetarm en bevatten veel vezels, antioxidanten en eiwitten. De koolhydraten die ze bevatten zijn langzame goede koolhydraten.

Noten en zaden
Walnoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, macademianoten, zonnebloempitten, pompoenpitten en pijnboompitten zijn erg gezond. Ze bevatten veel gezonde vetten en weinig koolhydraten. Ook zitten ze vol proteïnes, vitamines, vezels, eiwitten en vetten. Let er wel op dat je ongebrande en ongezouten noten neemt.

Gekookt ei
Eieren zijn rijk aan eiwitten. Ze zorgen er voor dat je minder honger hebt. Je kunt een ei best ‘s avonds al koken om de volgende dag mee te nemen.

Magere kwak, yoghurt of ander zuivel
Deze bevatten veel eiwitten en weinig vetten en suikers. Eventueel kun je het nog extra lekker maken door er wat fruit doorheen te doen of een smoothy te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *