Hoe krijg ik gezond haar?

Midlife-Crisis-1Als je gezond leeft wil je er ook gezond uitzien. Soms is je haar dof, slap of breekt snel. Om daar iets aan te doen hebben we deze lijst met tips samengesteld om jouw haar glanzend mooi en sterk te maken door de juiste voeding te kiezen.

Groene groenten

Eet veel groentes zoals spinazie, broccoli en snijbiet bevatten veel vitamine A en C. Deze vitamines zijn nodig om talg te kunnen produceren. Talg is de natuurlijke conditioner voor je haar.

Omega-3 vetzuren

Voor een gezonde haardos en een gezonde hoofdhuid is het belangrijk om voldoende omega/3 vetzuren binnen te krijgen. Een goede goede bron is bijvoorbeeld zalmfilet, dit bevat ook vitamineB12 en ijzer waar het haar ook van profiteert.

Bonen

Linzen en kidneybonen bevatten veel proteïne wat bevorderlijk is voor de haargroei. Ook zijn ze rijk aan ijzer, zink en biotine. Biotine verbetert de haarconditie, helpt tegen kaalheid en grijze haren.

Eieren

Eet regelmatig eieren deze bevatten proteïne, biotine en vitamine b12. Belangrijke stoffen voor een mooi uiterlijk.

Gevogelte

Kip en kalkoen zijn rijk aan proteïne en ijzer en helpen daardoor om broos haar te voorkomen.

Volkorenproducten

Voor genoeg zink, ijzer en vitamine B kan je het beste volkorenproducten eten. Denk dan aan bruin brood, volkorenpasta en zilvervliesrijst.

Oesters

Oesters staan bekend om hun lustopwekkende kwaliteiten. Maar oesters zijn ook goed voor het haar door het mineraal zink dit is een krachtige antioxidant.

Noten

Selenium in noten zorgt voor een gezonde hoofdhuid. Paranoten bevatten veel selenium. Alfa/linoleenzuur helpt om het haar in een goede conditie te houden dit is te vinden in walnoten. Noten zoals cashewnoten, pecannoten en amandelen zijn een goede bron van zink. Bij een zinktekort kan je last krijgen van haaruitval.

Zuivel

Zuivelproducten bevatten het mineraal calcium. Calcium stimuleert de haargroei en in melk en yoghurt zitten ook caseïne en wei twee bronnen van proteïne. Haar dat snel afbreekt heeft last van een proteïne-tekort.

Vitamine A

Voldoende vitamine A zorgt voor een gezonde hoofdhuid dit is essentieel voor glanzend haar. Wortelen zijn een goede bron van vitamine A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *