Goedkoop sporten – Tips

Goedkoop-sportenSporten is gezond én goed voor het gewicht. Toch sporten of bewegen veel mensen niet voldoende. Een van de redenen is dat sporten duur is en vooral in tijden van crisis kan het geld soms beter besteed worden.

Omdat wij van Afvallen – Gezond leven het erg belangrijk vinden dat iedereen voldoende beweging krijgt hebben wij een aantal tips voor goedkoop sporten opgesteld zodat sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk is.


Goedkoop sporten – sportvereniging

Goedkoop sporten begint bij het opzegging van uw lidmaatschap of abonnement bij een sportvereniging of sportschool. Deze lidmaatschappen kosten u vaak veel geld en u kunt prima zelf sporten zonder dat u daarvoor naar een sportvereniging of sportschool hoeft te gaan.

Goedkoop sporten – sportuitrusting mb_120x600

Bij sporten en bewegen hoort een sportuitrusting. Goede sportkleding en sportschoenen zijn van belang. Beoefent u een specifieke sport dan heeft u soms nog extra sportartikelen nodig zoals bijvoorbeeld een tennisracket. Onze tips voor uw sportuitrusting:
Koop uw sportuitrusting in de uitverkoop of aanbieding
Kies een goedkoop onbekend merk

Goedkoop sporten – sportmaatje

Goedkoop sporten doet u zelf. Zelf sporten of bewegen is vaak lastiger dan wanneer u op een vaste dag en een vast tijdstip naar een sportvereniging of sportschool gaat om te sporten. Onze tip om zelf sporten beter vol te houden:
Zoek een sportmaatje om samen te gaan sporten

Goedkoop sporten – beweeg meer tijdens de dagelijkse bezigheden

Om aan uw dagelijkse benodigde hoeveelheid beweging te komen kunt u tijdens de dagelijkse bezigheden al heel veel minuten winnen. De volgende tips kunnen helpen om gedurende de dag meer te bewegen:
Neem vaker de fiets of loop in plaats van direct de auto pakken.
Parkeer de auto iets verderop zodat u nog een stukje moet lopen naar huis en/of werk.
Neem trappen in plaats van liften en roltrappen.

Goedkoop sporten – ga mee als introducee

Bij diverse sportscholen en sportverenigingen is het mogelijk een introducee mee te nemen. Heeft u vrienden of kennissen die een leuke sport beoefenen ga dan eens mee als introducee. U betaald niets en bent toch even lekker aan het sporten geweest. Bovendien maakt u kennis met diverse sporten en kunt u wellicht nog interessante dingen voor uzelf gebruiken wanneer u zelf gaat sporten.

Goedkoop sporten – maak gebruik van sportfaciliteiten

Wanneer u toch lid bent van een sportvereniging of sportschool maak dan ook gebruik van de faciliteiten daar. U kunt bijvoorbeeld gratis douchen en u kunt uw fles of bidon gratis met water vullen.

Goedkoop sporten – internet

Op internet vindt u heel veel trainingsschema’s, hardloopschema’s en nog veel meer tips om zelf thuis te kunnen sporten. Maak hier gebruik van want de meeste oefeningen kunt u zelf thuis of in het park uitvoeren. U heeft hiervoor geen sportinstructeur en sportattributen voor nodig.

Goedkoop sporten – neem geen geld mee

Gaat u sporten neem dan geen geld mee. In een sportkantine of onderweg kunt u in de verleiding raken iets te kopen. U kunt een fles of bidon gewoon thuis of bij een sportschool of sportvereniging vullen met water.

Goedkoop sporten – TV programma’s en Dvd’s

Op TV zijn regelmatig beweegprogramma’s te zien. Ook zijn er steeds meer dvd’s verkrijgbaar waar u door met behulp van een instructeur of instructrice een work-out kunt doen, gewoon in uw eigen woonkamer voor de TV.

Veel succes met het toepassen van deze tips! Goedkoop sporten is wel degelijk mogelijk met een beetje extra inzet van jezelf moet het zeker lukken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *