Gevarieerd eten

Gevarieerd-etenGevarieerd eten, u hoort het waarschijnlijk regelmatig genoemd worden wanneer het gaat over gezondheid en afvallen.

Gevarieerd eten is inderdaad erg belangrijk voor een gezond lichaam en wanneer u wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.

Maar wat houdt gevarieerd eten nu precies in? Op deze pagina leest u alles over gevarieerd eten.

 

Gevarieerd eten – Voedingsstoffen

Een gevarieerde voeding is onder andere van belang om voldoende voedingsstoffen binnen te kunnen krijgen. Voldoende voedingsstoffen binnen krijgen is belangrijk voor een goed functionerend en gezond lichaam.

Wanneer iemand een eenzijdige voeding gebruikt en vaak hetzelfde eet is het lastiger om alle benodigde voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Dit komt doordat ieder voedingsmiddel andere voedingsstoffen bevat. Het is daarom belangrijk om van alles een beetje te eten zodat van iedere belangrijke voedingsstof iets naar binnen komt.

Gevarieerd eten – Schijf van vijf

U heeft vast wel eens gehoord over de schijf van vijf. Deze schijf deelt voedingsmiddelen in in 5 schijven. Het is van belang om iedere dag iets te gebruiken uit iedere schijf. Daarnaast dient tussen de diverse producten binnen in de schijven voldoende gevarieerd te worden. Het is dus wél goed om dagelijks groenten te eten, maar niet de bedoeling iedere dag dezelfde groenten te eten.

De schijf van vijf is een handig hulpje die u kunt gebruiken om dagelijks voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen en gevarieerd te eten. De schijf van vijf bevat de volgende productgroepen:
1. Groente en fruit
2. Aardappelen, brood, rijst en pasta
3. Water
4. Zuivel, vlees, vis en vervangers
5. Halvarine, margarine en oliën

Gevarieerd eten – Afvallen

Afvallen hoeft niet perse te betekenen dat u een streng dieet moet volgen. G Gezond en gevarieerd eten en voldoende beweging kunnen al goed helpen bij afvallen. Doordat u enkel gezonde producten gebruikt uit de schijf van vijf en hierbij voldoende beweegt zorgt u ervoor dat u lichaam goed blijft werken en daardoor ook voldoende verbrand. Een goede verbranding heeft als gevolg: afvallen.

Gevarieerd eten – Conclusie

Een gevarieerde voeding is dus goed voor een gezond en slank lichaam. Gevarieerd eten doet u heel gemakkelijk door dagelijks uit iedere schijf van de schijf van vijf iets te gebruiken en ook dagelijks te variëren met voedingsmiddelen binnen de schijven.

Lees hier meer over de Schijf van vijf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *