Is gember gezond? Lees hier de voordelen en nadelen

gember gezond de voordelen en nadelen

Gember is tegenwoordig bijna nergens meer te missen. Het staat standaard op tafel wanneer je heerlijk sushi aan het eten bent, het wordt vaak gebruikt om gerechten mee te bereiden en gemberthee staat (bijna) bij elk restaurant op de menukaart. Maar is gember eigenlijk wel gezond? Je leest hier de belangrijkste (wetenschappelijke!) voordelen en nadelen.

De voordelen van gember

1. Gember helpt bij het afvallen

Ja, echt waar. Gember zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel onder controle wordt gehouden. Je bloedsuikerspiegel onder controle houden is erg belangrijk, want het heeft veel impact op gewichtsverlies en gewichtstoename. Daarnaast wordt gember als vet verbrander gezien. Gember spreekt namelijk niet alleen het vocht in je lichaam aan, maar ook de vetreserves. En je voelt je door gember langer vol, dus het zal makkelijker worden om minder calorieën naar binnen te krijgen. En een calorie tekort is precies wat je nodig hebt om af te vallen.

2. Het helpt bij verschillende gezondheidsklachten

Zo helpt gember je lichaam om te vechten tegen kanker. Onderzoek heeft bewezen dat gember eierstokkankercellen kan vernietigen. Daarnaast helpt gember tegen Alzheimer doordat het verlies van de hersencellen wordt vertraagd en heeft het een kalmerend effect op je darmen en spijsvertering.

3. Gember helpt tegen een opgeblazen gevoel en misselijkheid

Dit komt doordat gember de spijsvertering versnelt. Op deze manier wordt de veroorzaker van het opgeblazen gevoel en de misselijk sneller uit het lichaam gespoeld en voel je je hierna een stuk beter.

4. Een frisse adem

Gember helpt erg goed om je smaak te neutraliseren en zorgt voor een frisse adem. In tegenstelling tot knoflook of een kop koffie is een glas gemberthee een beter alternatief als je vaak last hebt van een slecht ruikende adem.

5. Gember verhoogt je imuunsysteem

Ben je vaak verkouden? Gember zorgt ervoor dat je minder snel aangestoken wordt door anderen en dat je sneller opknapt wanneer je je niet lekker voelt. Twijfel jij nog of gember gezond is?

De nadelen van gember

Nadelen van gember zijn er eigenlijk bijna niet, maar pas op dat je niet te veel gember eet/drinkt. 2 kopjes gemberthee per dag is eigenlijk al voldoende.

1. Gember verlaagt de bloeddruk

Dit kan erg handig zijn als je een hoge bloeddruk hebt, maar pas goed op als je al een lage bloeddruk hebt.

2. Pas op met bloedverdunners

Gember werkt al als een bloedverdunner. Pas dus op wanneer je al bloedverdunners neemt en overleg het met je arts.

3. Pas op met galstenen

Gember kan de afgifte van galzuur verhogen.

Conclusie: gember is erg gezond!

Eet/drink het wel met mate, heb een gezond voedingspatroon en voel de gezondheidsvoordelen in je eigen lichaam.

Gezondbezigzijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *