Meer uit je sport halen met een sportmaatje

Als een persoon interesse heeft om samen te gaan trainen moet je dit zeker gaan proberen.

Samenwerken met een sportmaatje kan stimulerend werken, en zorgt ervoor dat sport een gezellige bezigheid wordt.

Op het moment dat jij of je sportmaatje geen zin in sport hebt, kun je elkaar helpen door elkaar op te peppen. Commentaar en kritiek doen wonderen voor elkaars motivatie. Het is minder moeilijk om jezelf over de drempel te halen om te gaan sporten zodra je dat met je vrienden doet. Veel mensen kunnen het amper opbrengen om alleen te gaan sporten.

Het is ook ideaal om oefeningen samen te doen omdat je elkaar kunt gaan “spotten”. Sommige oefeningen kun je simpel weg niet alleen , of zijn gevaarlijk om alleen uit te voeren. Een trainingspartner staat je in dat geval terzijde, zodat er minder snel ongelukken kunnen gebeuren als je werkt met zware gewichten. Je kunt elkaar een schouderklopje geven als jullie goed bezig zijn zodra jullie weerstanden overwinnen waarvan jullie zelf het vermoeden hadden dat die te zwaar zouden zijn. Ook kun je elkaars trainingstechniek controleren en eventueel optimaliseren. Hiermee voorkom je blessures.

Het samenstellen van een trainingsschema is ook gemakkelijker, omdat twee personen meer weten dan één. Je hebt beide weer een andere kijk op een schema dan je alleen hebt. Je kunt beide in de gaten houden of je te lang met een schema bezig bent, en of alle oefeningen die jullie doen wel in de afwisselende volgorde doen. Afwisseling van schema’s zorgt voor meer stimulering van de spieren en conditie. Je kunt ook met elkaar dieet bemoeien, en samen sport supplementen bestellen en gebruiken.

Door samen te sporten wordt de vriendschap versterkt. Je ziet elkaar op reguliere basis zodat jullie elkaar niet uit het oog raken.

Zorg er wel voor dat je niet teveel kletst tijdens het trainen, je primaire bezigheid is de training! Tijdens het afwisselen van een oefening of tijdens het rust moment is er volop tijd om een geintje of opmerking te maken.

Als je langer met een sportmaatje traint, ontstaat er een competitie gevoel. Dit competitie gevoel zorgt ervoor dat jullie je tot het uiterste inspannen. Dit is stimulerend voor je spiergroei en je vetverbranding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *