Slechte adem | (voedings)tips

Voedingstips slechte ademHet hebben van een slechte adem komt bij veel mensen voor en is erg vervelend! Voor de persoon zelf, maar in sommige gevallen ook voor de omgeving. Een slechte adem kan iemand erg onzeker maken en belemmerd je soms in dagelijkse bezigheden. Voeding speelt een belangrijke rol wat betreft de geur van de adem. Lees hieronder onze voedingstips die kunnen helpen om een slechte adem te voorkomen of om een slechte adem te verminderen!

Slechte adem – kruiden
Eten dat sterk gekruid is heeft niet zo’n positieve invloed op de adem. Kruiden laten meestal zogenaamde etherische oliën achter in de mond. Dit maakt dat je nog tot wel 24 uur na de maaltijd deze kruiden kunt proeven én ruiken. Wil je lekker fris uit je mond ruiken? Eet dan tenminste 24 uur vóór dat moment GEEN sterk gekruid voedsel. Goed je tandenpoetsen na een gekruide maaltijd heeft ook geen zin!

De bekende voedingsmiddelen zoals uien en knoflook zijn uiteraard ook niet echt gunstig voor de adem!

Slechte adem – vis
Veel soorten vis hebben een erg sterke geur, die ook na het eten nog langdurig in de mond aanwezig kan zijn. Heb sterk ruikende vis gegeten? Dan kun je de vislucht via de adem nog uren ruiken nadat de vis gegeten is. Ook GEEN vis dus wanneer je een frisse adem wilt!

Slechte adem – vet
Vet voedsel zoals fastfood en snacks is ook niet goed voor de adem. Vet heeft een negatieve invloed op de geur van de adem. Eet daarom niet teveel (verzadigd) vet.

Slechte adem – drinken
Wat je drinkt heeft ook invloed op je adem. Alcohol is geen goed idee wanneer je last hebt van een slechte adem. Ook koffie is niet bevorderlijk. Wat je het beste kunt doen is veel water drinken! Drink iedere dag tenminste 1,5 – 2 liter water!

Slechte adem – darmen
Ook de darmen staan in verband me de geur van je adem. Een goede werking van de darmen, een goede stoelgang en spijsvertering bevorderd absoluut de geur van de adem. Werkt dit niet goed en heb je last van een slechte adem? Doe er dan wat aan!

Slechte adem – roken
Waarschijnlijk bij iedereen heel bekend! Roken is ook slecht voor je adem!

Slechte adem – tips
Wat moet je nu WEL doen wanneer je last hebt van een slechte adem? Een goede mondverzorging en mondhygiëne is erg belangrijk. Poets 2-3 keer per dag je tanden en spoel je mond een aantal keer per dag met water of mondspoelwater. Wat ook belangrijk is is het poetsen van de tong. Veel mensen vergeten dit, of weten niet dat dit nodig is. Op de tong blijven ook veel bacteriën achter, het is daarom verstandig de tong ook dagelijks te poetsen.

Ook flossen is van belang! Zo worden eventueel overgebleven restjes tussen de tanden ook verwijderd. Een tandenborstel wil deze nog wel eens ‘vergeten’.

Er zijn diverse middeltjes op de markt die de adem kunnen verfrissen zoals pepermunt, kauwgom, mondspray etc. Deze kunnen in ieder geval helpen om voor een bepaalde tijd de adem even op te frissen.

Tip: munt en peterselie kunnen de adem op natuurlijke wijze verfrissen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *