Rood vlees slecht voor het hart

Amerikaanse wetenschappers hebben dit aangetoond in een onderzoek. Uit het onderzoek bleek dat het stofje Carnitine dat in rood vlees zit in de darmen wordt omgezet in TMAO. De omzetting van Carnitine in TMAO zorgt ervoor dat de aders verharden en verkalken. Het verharden en verkalken van de aders zorgt weer voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

In het onderzoek zijn de darmen van vleeseters en vegetariërs met elkaar vergeleken. Van de vleeseters die meer TMAO in het lichaam hadden bleek het risico op hart- en vaatziekten hoger. Bij de vegetariërs die al lang geen vlees meer aten maar toch de stof Carnitine kregen toegediend was dit risico lager omdat zij minder TMAO aanmaakten. TMAO zit ook in verschillende energiedrankjes en is dus schadelijk voor het lichaam.

In vlees zitten natuurlijk ook veel goede voedingsstoffen die gezond zijn voor uw lichaam. Helemaal stoppen met het eten van vlees hoeft daarom niet direct. Wat wel goed is om te doen is om niet teveel rood vlees te eten en bijvoorbeeld een keer per week een dag geen vlees te eten. Goed voor uw lichaam en het milieu!

Bron artikel: nu.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *