Recept zoete aardappel – ovenschotel

receptzoeteaardappelDe zoete aardappel is bezig met een opmars. Hoewel nog niet veel mensen het regelmatig eten, zullen de meesten er inmiddels al wel een keer van gehoord hebben. De zoete aardappel is in principe geen naaste familie van de gewone aardappel toch kan het prima gebruikt worden als vervanging van de gewone aardappel. Met wat groente en vlees erbij kun je er een heerlijke ovenschotel mee maken! Hieronder vindt je een recept voor een ovenschotel met zoete aardappel, kip en spinazie.

 

 
Ingrediënten voor een ovenschotel voor 4 personen
400 gram zoete aardappel
300 gram kipfilet
450 gram diepvriesspinazie
200 ml kookroom light
100 gram geraspte kaas 30+
1 blikje tomatenpuree
1 grote rode ui
3 eieren
3 teentjes knoflook
Scheutje olijfolie
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden
Oven
Ovenschaal
Koekenpan
2 Kookpannen
Knoflookpers
Blikopener
1 Aardappelschilmes
3 Snijmesjes
3 Snijplanken
1 grote schaal
Garde
Zeef

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de zoete aardappelen.
Snijd de kip in kleine stukjes.
Snijd de ui in kleine blokjes.

Bereidingswijze
Snijd de zoete aardappelen door de helft en kook deze in een pan met water halfgaar. Doe de spinazie in een pan en laat deze ontdooien. Verhit in een koekenpan een beetje olijfolie en bak hierin de kleine kipstukjes gaar. Wanneer de kipstukjes aan de buitenkant goed gebakken zijn, voeg dan de uien, knoflook en wat peper en zout toe en laat het geheel samen een aantal minuten op laag vuur bakken. Wanneer de spinazie is ontdooid, laat deze dan in een zeef goed uitlekken. Wanneer de kip gaar is haal deze dan van het vuur. Wanneer de aardappelen half gaar zijn giet de dan af en snijd dunne plakjes van de zoete aardappelen.

Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem met de helft van de schijfjes zoete aardappel. Meng de spinazie door het kipmengsel en verdeel het mengsel over de ovenschaal met schijfjes zoete aardappel. Mix vervolgens in een grote kom de eieren met de kookroom en verdeel het mengsel over de ovenschaal. Leg de overige schijfjes zoete aardappel boven op de ovenschotel en smeer deze vervolgens in met tomatenpuree. Strooi als laatste de geraspte kaas erover heen en ze de schotel 30 minuten in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *