Koolhydraatarm recept – groententaart

GroententaartEen keertje zonder koolhydraten? Het minderen met de inname van koolhydraten kan bijdragen aan gewichtsverlies. Probeer zeker een keer deze heerlijke koolhydraatarme groententaart uit.

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 50 gram geraspte kaas 30+
  • 100 gram champignons
  • 100 gram spinazie (diepvries)
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 100 gram hamblokjes
  • 2 eieren
  • 2 volle eetlepels Boursin cuisine light
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Oven
  • Zeef
  • Snijplan
  • Snijmes
  • Koekenpan
  • Ovenschaal
  • Kom
  • Garde
  • Eetlepel
  • Spatel

Voorbereiding
Verwarm een over voor op 200 graden. Laat de spinazie ontdooien en goed uitlekken zodat alle vocht eruit is. Doe dit in een zeef en druk goed al het vocht eruit. Was de champignons goed en snijd deze vervolgens in plakjes. Snijd de uien in kleine blokjes of dunne ringen. Snijd de tomaten in kleine blokjes, verwijder de zaadjes.

Bereidingswijze
Bak de hamblokjes, champignons en ui en een koekenpan met een scheutje olijfolie. Klop ondertussen in een kom de eieren los met wat zout en peper en mix daarna de Boursin cuisine er doorheen. Giet het mengsel van ui, champignons en hamblokjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier overheen de spinazie en verdeel vervolgens de blokjes tomaat eroverheen. Schenk het eimengsel met Boursin cuisine over de ovenschotel heen, zorg ervoor dat het eimengsel goed verspreid wordt over de gehele ovenschotel. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven. Strooi daarna de kaas erover en zet vervolgens nog 10 minuten in de oven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *