Recept havermout pannenkoeken – Gezond!

recept-havermout-pannenkoekenTegenwoordig is er steeds meer aandacht voor pure en gezonde voedingsmiddelen. Zo  is havermout tegenwoordig ook erg populair. Havermout is een graansoort dat o.a. toegepast kan worden als ontbijtpap, in smoothies of in koekjes, cake én natuurlijk pannenkoeken! Havermout is rijk aan voedingsvezels en antioxidanten en heeft een positieve invloed op het cholesterolgehalte in het bloed. Havermout is ook zeker aan te raden aan mensen die op hun gewicht letten. Genoeg redenen dus om eens (wat vaker) havermout te gaan eten. Met havermout kun je eindeloos variëren. Op deze pagina lees je een basis recept voor havermout pannenkoeken. Super snel en gemakkelijk te bereiden en super lekker en gezond om te eten!

Ingrediënten voor 3-4 havermout pannenkoeken
100 gram havermout
100 ml magere melk
1 ei
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snufje zout
Olijfolie

Benodigdheden havermout pannenkoeken
Maatbeker
Keukenweegschaal
Keukenmachine
2 theelepels
Grote (beslag) kom
Garde
Koekenpan
Spatel
Soeplepel

Bereidingswijze havermout pannenkoeken
Maal de havermout in een keukenmachine fijn tot meel. Doe het meel vervolgens in een grote (beslag) kom. Doet een snufje zout door het meel heen en voeg vervolgens het ei en de melk eraan toe en mix het geheel met een garde tot een glad beslag. Let op: het beslag kan iets dikker zijn dan dat je gewend bent van ‘normale’ pannenkoeken. Voeg als laatste het bakpoeder en de kaneel toe aan het beslag.

Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie. Schep met een soeplepel ongeveer 2 á 3 hoopjes van het meel in de pan en bak deze aan weerskanten lekker bruin en gaar. Misschien heb je nog wat beslag over voor een vierde pannenkoekje. Het aantal pannenkoekjes is afhankelijk van hoe groot je de pannenkoekjes maakt.

De pannenkoekjes smaken heerlijk met zelfgemaakte jam, vers fruit of bijvoorbeeld appelstroop. Volop variatiemogelijkheden!

Eet smakelijk..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *