Recept hartige taart

hartige-taartEen hartige taart kunt u natuurlijk gemakkelijk kant- en klaar kopen maar is veel lekkerder als u deze zelf maakt! Dit hoeft niet moeilijk te zijn, de voorbereiding heeft u zo gedaan! De taart hoeft daarna alleen nog maar 3 kwartier in de oven en klaar is uw zelfgemaakt hartige taart!

Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes Hartige taartdeeg
1 bakje Hamreepjes (voorgekookt)
2 stuks Prei
3 stuks Tomaten
2 stuks Uien
Doosje champignons
3 teentjes Knoflook
4 Eieren
1 klein bakje Demi crème fraîche
100 gram Geraspte kaas 30+
Beetje boter of olie
3 eetlepels Bloem
Naar smaak Italiaanse kruiden en peper en zout

Benodigdheden
1x Bakvorm
1x Snijplank
1x Snijmes
1x Koekenpan
1x Garde
1x Beslagkom
1x Knoflookpers
1x Oven
1x Lepel
1x Zeef

Bereidingswijze
Haal de plakjes hartige taartdeeg uit de verpakking en laat deze ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter. Snijd de groenten in fijne stukjes, verwijder de zaadjes uit de tomaten. Bak de groenten, behalve de tomaten, aan in een koekenpan met olijfolie, voeg hier ook de hamreepjes aan toe en knijp hierboven de knoflook uit. Maak ondertussen het beslag klaar. Klop in een beslagkom de eieren los. Voeg hieraan de bloem toe en roer het geheel goed door, vervolgens gaat ook de demi crème fraîche erdoor. Als het geheel goed is doorgeroerd voegt u de kruiden en een deel van de kaas toe en roer het geheel nog een keer door, uw beslag is klaar! Als uw groentemengsel klaar is doe deze dan in een zeef en druk het vocht eruit. Voeg vervolgens het groentemengsel toe aan het beslag. Bekleed de bakvorm met de ontdooide hartige taartdeeg, zorg dat de plakjes goed aan elkaar vast zitten. Schenk vervolgens voorzichtig het mengsel in de vorm, strooi de rest van de kaas erover en zet de bakvorm in de oven. Laat de taart nog 45 minuten in de oven staan en dan is uw hartige taart klaar!

Voedingswaarde per portie
Calorieën: 497 kcal
Koolhydraten: 54 gram
Eiwitten: 32 gram
Vetten: 16,4 gram
Vezels: 5,6 gram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *