Bent u aan de lijn, maar wilt u evengoed snoepen? Deze taart bevat maar heel weinig calorieën!

Als er een jarige is dan ontkomt u er bijna niet aan: een stuk taart. U wilt dan natuurlijk niet onbeleefd zijn en gewoon gezellig mee doen en een lekker stuk taart nemen, maar een stemmetje in uw hoofd zegt dan weer dat u aan uw lijn moet denken. Maar in dit geval hoeft u zich niet schuldig te voelen als u ja zegt tegen dit stuk taart. In deze taart zit namelijk zo weinig calorieën dat u deze best mag nemen!

Deze kersenvlaai bevat maar: 152 calorieën.

300 gr bloem
125 gr witte basterdsuiker
1 ei
175 gr koude roomboter
1 el water
Snuf zout
700 gr kersen zonder pit(vers, of uit pot)
Scheutje water
Taartvorm 23 cm

Doe de bloem met een snuf zout, het hele ei en de basterdsuiker in de kom van uw keukenmachine. Snijd de koude roomboter in blokjes en voeg dit bij de bloem. Kneed er een egaal en soepel deeg van. Dit kan overigens ook met de hand. Is het deeg nog te droog?, voeg dan 1 of 2 el ijskoud water toe.
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Wat ook kan is meteen de ingevette vorm bekleden en deze laten rusten in de koelkast. Het deeg dat u overhoudt verpakt u wel in folie en legt u in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht). Haal het deeg uit de koelkast. Vet de vorm in met bakspray. Rol het deeg uit tot een grote lap en bekleed de vorm met het deeg.
Druk de randen iets aan en verwijder het overtollige deeg.
Bak de bodem in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden. Laat de fruittaart volledig afkoelen voordat je de kersen verdeeld over de taart.

U kunt de kersen ook eerst warm maken voordat u ze over de taartbodem belegd maar dat is net wat u zelf lekker vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *