Recept pasen – Bagel met Zalm en Roerei
Een heerlijke gezonde tip voor bij de paaslunch -of brunch. Een eitje hoort natuurlijk bij Pasen en zalm smaakt er heerlijk bij! Zalm zit boordevol met gezonde visvetzuren goed voor hart- en bloedvaten.
Ingrediënten voor 2 personen
2 Bagels
2 plakjes Zalm
2 porties Roomkaas light
1 Ei
1 Tomaat
Handje verse bieslook
Scheutje magere melk
Scheutje olijfolie
Naar smaak peper en zout
Benodigdheden
1x Garde
1x Kommetje
1x Koekenpan
1x Spatel
1x Mes
1x Snijplank
2x Bord
1x (kruiden)Schaar
Bereidingswijze
Snijd de tomaat in kleine stukjes, verwijder de zaadjes. Kluts het ei met een beetje magere melk, de stukjes tomaat en peper en zout door elkaar. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het eimengsel, blijven roeren tot het ei gaar is. Zet vervolgens het vuur uit en zet het mengsel aan de kant. Snijd de bagels door midden en besmeer deze met de roomkaas. Strooi hier overheen wat verse bieslooksnippers en doe vervolgens op iedere bagel een plakje zalm. Smeer vervolgens nog een klein beetje roomkaas op de zalm en verdeel hier bovenop het eimengsel. Doe als laatste de andere helft van de bagels erboven op en klaar is uw paasbagel!
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 246 kcal
Koolhydraten: 22,8 gram
Eiwitten: 10,8 gram
Vetten: 13,8 gram
Vezels: 2,2 gram
Leave a Reply