Croque Madame – recept pasen

Croque-Madame-paas-receptDe tosti, ook wel croque monsieur genoemd kennen we allemaal wel. Vaak gaat er ham en kaas tussen maar tegenwoordig zijn in restaurants en andere eetgelegenheden steeds vaker ander varianten hierop verkrijgbaar.

En natuurlijk kunt u zelf thuis ook heerlijk variëren en uitproberen met uw eigen favoriete ingrediënten ertussen. Als idee voor de Paas lunch geven wij u een heerlijk én gezond recept van de Croque Madame, een tosti mét gebakken ei!

Ingrediënten voor 4 Croque Madame
8 sneetjes boerenbrood volkoren of meergranen (zelf gesneden)
4 plakken mozzarella
4 plakken achterham
4 eieren
4 theelepels mosterd
Naar smaak Italiaanse kruiden
Scheutje vloeibaar bak- en braadvet
Naar smaak peper en zout
Naar smaak verse bieslook

Benodigdheden voor de bereiding van de Croque Madame
Broodmes
Snijplank
Koekenpan met antiaanbaklaag
Spatel

Bereidingswijze Croque Madame
Verwarm een oven voor op 180-200 graden. Snijd zelf 8 sneetjes van een heel boerenbrood af (geen hele dikke plakken). Smeer vervolgens wat mosterd op 4 van de 8 sneetjes en leg hier bovenop een plak mozzarella, strooi vervolgens een beetje Italiaanse kruiden erover naar smaak. Leg als laatste de plak ham erboven op en sluit de Croque Madame af met de andere snee brood.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en leg hierin twee van de 4 Croque Madame. Bak deze in gedurende 6-8 minuten goudbruin en draai regelmatig om. Leg de gebakken tosti’s in de oven en zet deze vervolgens uit. Zo blijven de tosti’s op temperatuur. Bak vervolgens de andere 2 tosti’s en doe die daarna ook in de oven.

Verhit een scheutje vloeibaar bak- en braadvet in de koekenpan en bak hierin 4 spiegeleieren. Voeg als laatste nog een snufje peper en zout toe aan de eieren. Wanneer de eieren klaar zijn kunt u de tosti’s uit de oven halen. Leg bovenop iedere tosti een spiegelei en knip nog een beetje verse bieslook erover. Klaar is uw gezonde Paas Croque Madame!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *