Nederlanders veel last van slaapproblemen

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders afgelopen jaar last van slaapproblemen gehad heeft. Slaapproblemen staan op de derde plaats van meest genoemde gezondheidsproblemen.

Het GFK onderzocht 27.000 mensen in 22 landen waaronder ruim 1000 deelnemers uit Nederland. De deelnemers werden gevraagd naar hun gezondheidsproblemen in de afgelopen 12 maanden. De meest voorkomende problemen waren verkoudheid en keelpijn met 42%, daarna volgde overbelasting van spieren met 31%. Slaapproblemen staan op de derde plaats van meest genoemde gezondheidsproblemen. Vooral bij vrouwen komt slapeloosheid veel voor. In verhouding tot mannen gaf het dubbele aantal vrouwen gaf aan last van slaapproblemen te hebben.

Natuurlijke slaapmiddelen
Er zijn producten om gemakkelijker in slaap te komen. Vaak wordt je van slaapmiddelen echter erg suf en heb je de volgende ochtend moeite om wakker te worden. Let er daarom op dat je een slaapmiddel met natuurlijke ingrediënten neemt. Deze bevatten verschillende kruiden die de slaap bevorderen en verbeteren. L-Tryptofaan is een kruid dat met name zorgt voor het gemakkelijk in slaap vallen. Het helpt ook bij het voorkomen van te vroeg wakker worden en zorgt dat u kunt doorslapen tot u de voor u noodzakelijke nachtrust hebt gehad. Dit kruid zorgt voor ontspanning en een optimale nachtrust. Slaapmiddelen met natuurlijke ingrediënten zijn vaak ook goed te gebruiken in combinatie met andere medicijnen.

Goed slapen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *