Minder suiker eten – tips

Minder-suiker-eten-tipsOns voedsel bevat veel suiker, zelfs groente bevat suikers (koolhydraten). Door teveel suikers te eten kunt u overgewicht ontwikkelen, minder suiker eten helpt daarom bij afvallen.

De populaire eiwit diëten, ook wel koolhydraat – arme diëten genoemd, zijn een goed voorbeeld van minder suiker eten.

Naast het feit dat minder suiker eten helpt bij afvallen is het ook goed voor een gezond lichaam.

Zo is het lichaam vaak minder vermoeid wanneer u minder suiker eet en helpt het aandoeningen als diabetes voorkomen. In dit artikel leest u tips om uw suikerinname te kunnen verminderen.

Minder suiker eten – waar zit het in?

Iedereen weet dat er in snoep, koek, frisdrank en andere zoete dingen vaak veel suiker zit, maar ook in veel andere producten zit veel suiker verwerkt zonder dat u dat weet. Zo bevatten producten met weinig vet vaak veel suiker om de producten zo toch een goede smaak te kunnen geven. Voornamelijk producten in blikken, zakjes en pakjes bevatten veel toegevoegde suikers. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld soep in blik, tomatenketchup en sausjes.

Minder suiker eten – lees etiketten

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zitten er in veel meer producten veel suikers dan dat u weet. Het is daarom van groot belang dat u goed de etiketten leest voordat u iets koopt. Let hierbij niet alleen op de hoeveelheid suiker maar ook de hoeveelheid calorieën en vet. Dit omdat suikervrije producten vaak weer veel vet bevatten en dit is ook niet goed voor het gewicht en lichaam.

Hoeveel suiker en vet een product precies mag bevatten is lastig te zeggen, omdat dit per productsoort verschillend is. Het makkelijkste is om verschillende merken en soorten van een bepaald product met elkaar te vergelijken en op die manier de beste keuze te maken.

Minder suiker eten – eet verse producten

Het eten van verse producten helpt enorm bij het minderen van de suikerinname. Maak dressings, sauzen en soepen ook zelf van verse ingrediënten en niet kant- en klaar.

Minder suiker eten – geen extra suiker toevoegen

Dagelijks wordt veel extra suiker toegevoegd aan voedsel. Zo doen veel mensen suiker in de koffie en thee en bijvoorbeeld door de yoghurt en aardbeien. Doe dit niet! Dat scheelt al heel wat suiker op een dag.

Minder suiker eten – geen producten gezoet met suiker

Vermijd producten die gezoet zijn met veel suiker zoals koek, snoep, frisdranken en ook vruchtensappen uit pak.

Minder suiker eten – koolhydraat arm eten

Wilt u nog minder suikers eten dan kunt u ook de inname van koolhydraat rijke producten verminderen. Zo kunt u bijvoorbeeld wat minder brood en aardappelen eten en daarvoor in de plaats meer groenten en eventueel iets meer eiwitten in de vorm van bijvoorbeeld zuivelproducten of ei.

Minder suiker eten – hulpmiddelen

Er bestaan diverse hulpmiddelen welke helpen minder suikers op te nemen in het lichaam of bijvoorbeeld eiwitshakes die beide bij kunnen dragen aan een verminderde inname van suiker en een gezonder lichaam en gewicht.

fs_468-60

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *