Melk is goed voor elk

Melk remt het ziekmakende vermogen van de Campylobacterbacterie. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC.

Campylobacter komt voor op rauwe kip, rauwe melk en rauwe groente. De bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken en leiden tot buikpijn en diarree.

De onderzoekers onderzochten de invloed van het pasteurisatieproces van melk op het ziekmakende vermogen van de Campylobacterbacterie door deze met gepasteuriseerde melksoorten in aanraking te brengen.

Door darmcellen te kweken en hier verschillende melksoorten en de bacterie aan toe te voegen ontdekten ze dat gepasteuriseerde- en babymelk in staat waren het ziekmakende vermogen van de bacterie sterk te remmen.

Wat er precies in deze melkproducten zit dat de remming veroorzaakt en of deze ook het vermogen van andere bacteriën remmen zal vervolgonderzoek moeten uitwijzen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *