Heeft u voldoende kennis over voeding?

voedVeel mensen weten niet precies wat een gezonde voeding precies inhoud. In opdracht van het Voedingscentrum is een onderzoek gedaan naar Nederlanders en hun kennis, gedrag en ideeën rondom gezonde voeding. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 1000 Nederlanders met een leeftijd vanaf 18 jaar.

33% van alle Nederlanders is regelmatig verward over eten
Vooral jongeren met een leeftijd tussen de 18 en 29 jaar lijken vaak in verwarring te zijn over wat nu gezond is en wat niet. Bijna de helft van alle jongeren is regelmatig verward over eten. Mensen uit deze leeftijdsgroep zijn ook degene die het vaakst naar informatie over voeding en eten zoeken.

Jongeren zijn ook het meest beïnvloedbaar als het gaat om voeding. Een derde van alle jongeren geeft ook aan anders over voeding na te gaan denken na een gesprek over gezonde voeding.

Nederland praat veel over voeding maar weet te weinig
Nederlanders, en vooral jongeren praten veel over voeding met vrienden, kennissen, familie en ook via social media. Toch blijkt dat de kennis over gezonde voeding nogal eens tekort schiet. Het voedingscentrum heeft daarom een campagne opgezet om Nederlanders beter te informeren over gezonde voeding. Naam van de campagne: ‘De waarheid op tafel’.

De waarheid op tafel
Op de website van het Voedingscentrum staan een aantal veelgehoorde stellingen over eten vermeld waarover je zelf kunt nadenken en vervolgens de juiste informatie kunt verkrijgen over dat onderwerp. Ook kun je je eigen twijfels over voeding uiten op de website. Op het internet staan veel verhalen over voeding en over wat gezond is en wat niet. Lang niet al deze informatie is juist, pas dus goed op met wat u aanneemt van een of andere website. Het Voedingscentrum is in ieder geval een betrouwbare website.

Maak snel kennis met de campagne en kijk of u voldoende kennis heeft van gezonde voeding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *