Stoelgang – veel Nederlanders heeft slechte stoelgang

Op de website van metronieuws is een artikel verschenen over de stoelgang van de Nederlandse bevolking. Metronieuws meldt dat 3 op de 4 Nederlanders last heeft van een ‘poepprobleem’.

Gedurende 2 weken lang hebben ruim 600 Nederlanders een zogenaamd ‘poepdagboek’ bijgehouden. Onderzoekers hebben de resultaten vervolgens geanalyseerd.

Uit het onderzoek bleek dat winderigheid het meest voorkomende probleem was. Van alle deelnemende mannen had 89% hier last van en van de vrouwen 72%. Mannen geven ook aan last te hebben van brandend maagzuur en oprispingen. Vrouwen hebben vaker last van onrustige darmen.

Stoelgangproblemen kunnen vele vervelende klachten veroorzaken. 75% van de deelnemers aan het onderzoek ondervindt problemen van een opgeblazen gevoel en ook brandend maagzuur en oprispingen veroorzaken klachten. Veel klachten worden veroorzaakt of  verergerd door stress en spanning.

Het voorkomen van stoelgangproblemen en darmklachten gaat gepaard met een gezonde leefstijl. Stoppen met roken, voldoende beweging, gezond en vezelrijk eten en voldoende drinken kunnen ervoor zorgen dat de klachten aanzienlijk verminderen.

De deelnemers van het onderzoek gaven aan vooral wit brood, frituur en koolsoorten te laten staan om de klachten te verminderen. Heeft u zelf een goede tip om stoelgangproblemen of darmproblemen te verminderen of verhelpen? Laat het ons weten in een reactie.

Bron: Metronieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *