Goedkoop sporten

Goedkoop-sportenSporten is gezond en helpt je sneller een gezond gewicht te bereiken. Het abonnement wat je betaalt voor de sportclub of fitness houd mensen soms tegen om te gaan sporten. Wij zetten een aantal goedkope sporten op een rij.

Wandelen: Dagelijks minimaal een half uur wandelen is zeer gezond. Het werkt mee aan de verlaging van je cholesterolgehalte waardoor het goed is voor je hart- en bloedvaten. Ook je spieren en botten blijven langer gezond. Je kunt wandelen wanneer het jou uitkomt. Spreek af met een vriend(in) of familielid of neem de hond mee, dan is het nog gezellig ook

Hoelahoepen en touwtje springen: Dit is tegenwoordig helemaal hot onder volwassenen. Je kunt binnen 10 tot 15 minuten aardig wat calorieën verbranden. Ook bouw je snel conditie op en lichaam wordt soepeler en strakker.

Hardlopen: Op onze blog vind je een hardloopschema voor beginners. Bouw het hardlopen langzaam op dan gaat het steeds iets beter en blijf je gemotiveerd. Met hardlopen verbrand je veel calorieën en wordt je lichaam algeheel strakker.

TV programma’s en Dvd’s:  Op TV zijn regelmatig beweegprogramma’s te zien. Ook zijn er steeds meer dvd’s verkrijgbaar waar u door met behulp van een instructeur of instructrice een work-out kunt doen, gewoon in uw eigen woonkamer voor de TV.

Krachtoefeningen: In huis heb je genoeg voorwerpen met gewicht. Neem bijvoorbeeld een pak suiker of melk en voer hier krachtoefeningen mee uit. Maak 3 series van 12 bewegingen met 30 seconde rust tussendoor.

  • Til het voorwerp met twee handen boven je hoofd en laat het weer zakken tot voor je borst.
  • Til het voorwerp vanaf je borst naar voren tot je armen licht gebogen zijn.
  • Ga met je rug en ellebogen tegen de leuning van de bank zitten en til het gewicht met één arm omhoog. Wissel dit af met je andere arm.
  • Buikspieroefeningen: Ga op een matje liggen en schuif je voeten onder de rand van de bank of kast. Kom nu omhoog en laat je weer zakken. Schuine buikspieren kun je trainen door op je rug te gaan liggen met je knieën omhoog. Beweeg je linker elleboog naar je rechter knie en andersom.
    Maak 3 series van 12 bewegingen met 30 seconde rust tussendoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *