Doperwtensoep – Zomers recept

Doperwtensoep-receptAls het zomers lekker warm is buiten (en binnen) hebben we meestal niet veel zin in een stevige warme maaltijd. Een lichte, frisse avondmaaltijd gaat er dan meestal veel beter in. Omdat het zomer is daarom een recept voor zo’n lichte maaltijd, welke het trouwens ook goed doet als lunch.

Doperwtensoep met munt en yoghurt is een heerlijk fris gerecht wat ook nog eens super gemakkelijk te maken is. Eet het soepje met een paar stukjes volkoren stokbrood en de zomerse maaltijd is compleet!

Ingrediënten voor 4 kommen doperwtensoep
2 sjalotten
2 tuinkruiden bouillonblokjes
1 teentje knoflook
200 gram magere yoghurt
2 kleine aardappelen
400 gram diepvries doperwten
900 ml water
½ citroen (sap)
Scheutje olijfolie
Naar smaak verse munt
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden doperwtensoep
Snijplank
Snijmes
4 soepkommen
Staafmixer
Grote hapjespan
Spatel
5 lepels

Bereidingswijze doperwtensoep
Pel de sjalotten en knoflook en snipper deze. Schil de aardappelen en snijd in hele kleine blokjes. Verhit in een grote hapjespan een scheutje olijfolie en bak de sjalotten en knoflook kort aan op laag vuur. Voeg ook de aardappelblokjes toe en bak kort mee. Voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe en breng dit aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat het geheel ongeveer 6 minuten doorkoken.

Pureer nu de soep tot een gladde massa met een staafmixer. Breng de soep extra op smaak met peper en eventueel zout. Let op: de bouillonblokjes geven al een zoute smaak, proef de soep daarom eerst voordat u deze extra gaat kruiden.

Verdeel de soep over 4 soepkommen. Snijd muntblaadjes (hoeveelheid naar smaak) in kleine reepjes en verdeel in de soepkommen. Sprenkel een klein beetje citroensap over iedere soepkom en verdeel vervolgens ook de yoghurt over de vier soepkommen.

Klaar is uw heerlijke, frisse doperwtensoep, Eet Smakelijk!

Tip: een beetje tijm door de soep geeft een bijzondere extra twist!  Probeer het eens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *