Detox voeding ABC’tje

Deto-abcJe lichaam ondersteunen in het dagelijkse leven: vaak wordt gezegd dat het een kwestie van tijd vrij ruimen is om een detox-kuur te doen. Maar wat nu als je een druk bestaan hebt en je even geen tijd vrij kunt maken voor een kuur? Dan… kies je voedingsmiddelen die je lichaam helpen om ballaststoffen kwijt te raken (en los daarvan rijk zijn aan nutriënten). Voedingsmiddelen die je diverse organen ondersteunen zodat deze hun functie goed kunnen uitvoeren. Gezondheid bevorderend dus en behulpzaam bij het ontgiften van je lijf.

 

Artisjok
Artisjokken helpen de leverfunctie te verbeteren. Je lever is een van de belangrijkste ontgiftingsorganen. Door dus ‘goed voor je lever te eten’, ondersteun je het ontgiftende vermogen van je lichaam.
Artisjok stimuleer onder andere de productie van galzuur. Galzuur heb je nodig om vetten af te breken. Dus met het eten van artisjok ondersteun je de vertering van vetten en wordt daardoor ook de opname van de goede vetten bevorderd.
Een versterkte stroom van gal is meestal een goede zaak. Het helpt ook om afvalstoffen via het galsap af te voeren.

Appels
Appels zitten vol met prachtige voedingsstoffen, maar dan moet je wel de schil mee op eten, want die bezit de meeste voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vezels, vitaminen, mineralen en tal van gunstige fytonutriënten zoals D-Glucaraat, flavonoïden en terpenen. Al deze stoffen heb je nodig bij het proces van detoxen.

Het flavonoïde Phlorizidin ondersteunt en stimuleert de productie van gal. Zo kan ook de lever weer een aantal gifstoffen via de gal afvoeren. Appels zijn ook een goede bron van de oplosbare vezels pectine, die kunnen helpen bij het afvoeren van zware metalen en additieven uit levensmiddelen. Het beste is om alleen biologische appels te eten, omdat de niet-biologische rassen behoren tot de top 12 voedingsmiddelen waar de meeste restanten van bestrijdingsmiddelen op gevonden zijn.

Blauwe bessen
Bosbessen bevatten een natuurlijke vorm van aspirine en dit helpt de schadelijke effecten van chronische ontstekingen te verminderen en vermindert pijn. 300 Gram bosbessen beschermt al tegen DNA-schade, vanwege de anti-oxidatieve werking. Bosbessen werken ook als natuurlijke antibiotica. Ze remmen bacteriën in de urinewegen en zouden daarom kunnen bijdragen aan de preventie van blaasontstekingen. Ze bevatten veel fytonutriënten, waaronder de proanthocyanidinen en deze beschermen de ogen tegen ‘veroudering’.

Broccoli
Broccoli werkt specifiek op enzymen in de lever om gifstoffen om te zetten in iets wat je lichaam gemakkelijker kan elimineren. Diverse stoffen in broccoli zorgen ook voor een ontstekingsremmende werking, remmen de groei van bacteriën en schimmels, reguleren ons immuunsysteem en beïnvloeden de stofwisseling van oestrogenen. Om de gezondheid bevorderende effecten van broccoli optimaal te benutten, moet je broccoli niet rauw eten, maar licht stomen of roerbakken.

Cranberries (veenbessen)
Cranberries zijn het meest bekend als vruchten die helpen bij het voorkomen van urineweginfecties. Stoffen in de cranberries voorkomen dat bacteriën die verantwoordelijk zijn voor het krijgen van blaasontstekingen zich kunnen hechten aan de blaaswand. Op deze manier worden deze bacteriën via de urine weggespoeld voordat ze een nieuwe blaasontsteking kunnen veroorzaken. Daarnaast kan cranberry nierstenen, vooral die van calciumoxalaatstenen, voorkomen.

Vitale groet,
Thorsten Meininger
www.detoxacademy.nl

Een ander goed alternatief voor detox sapkuren of detox vakanties zijn Detox capsule kuren. Het enige dat je hoeft te doen is gedurende een maand lang, dagelijks een aantal capsules in te nemen.
Klik hier voor meer informatie over deze Detox capsule kuren..

468x60-detox

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *