Gevulde tomaat recept – voorgerecht
Gevulde tomaat is op veel verschillende manieren te bereiden en is uitstekend geschikt als voorgerecht maar ook als bijgerecht.
Of een gevulde tomaat een gezond voorgerecht is hangt natuurlijk af van de vulling van de tomaat.
Een tomaat kan met veel verschillende ingrediënten gevuld worden. Wij kiezen voor een gezonde variant van de gevulde tomaat.
Ingrediënten voor 4x gevulde tomaat
4 vleestomaten
100 gram kipfilet
100 gram fijn gesneden prei
2 eetlepels Demi crème fraîche
1 theelepel kerriepoeder
1 teentje knoflook
Scheutje olijfolie
Naar smaak Gedroogde tijm
Naar smaak Peper en zout
Benodigdheden
Oven
2 Snijmessen
2 Theelepels
1 Eetlepel
1 koekenpan
1 kom
1 Menglepel
1 Ovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de tomaten goed en snijd de bovenkant eraf. Hol de tomaten vervolgens uit met een theelepel, de zaadjes mogen weggegooid worden. Snijd met een scherp mes kleine blokjes kip van de kipfilet en verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Braad de kleine stukjes kip kort aan en voeg hierbij ook de prei, knoflook en wat peper en zout toe. Na ongeveer 5 minuten bakken kan de pan weer van het vuur af. Meng in een kom de Demi crème fraîche met de kerriepoeder, gedroogde tijm en wat peper en zout en voeg hier het prei en kip mengsel aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en vul de tomaten met het mengsel. Zet de tomaten rechtop op in een ovenschaal en zet deze gedurende ongeveer 20 minuten in de oven en klaar is uw gevulde tomaat.
Leave a Reply