Recept: Carpaccio rode biet

Recept-carpaccio-van-rode-bietCarpaccio, een heerlijk voorgerecht dat bij veel restaurants wel op de kaart staat. Maar de ‘vlees carpaccio’ zoals wij deze gewend zijn kan ook helemaal anders! Bijvoorbeeld met rode biet! Carpaccio van rode biet is super gezond en bevat weinig calorieën.

De mooie rode kleur van de rode bieten steekt prachtig af bij de witte kleur van de kaas en de groene kleur van de sla. Serveer als voorgerecht op een zomerse dag of met kerst, voor alle seizoenen een zeer geschikt voorgerecht.

Ingrediënten carpaccio rode biet – 2 personen
2 voorgekookte rode bieten
1 klein zakje wilde sla
1 bol mozzarella
1 kleine rode ui
4 takjes verse bieslook
2 walnoten
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel honing
Naar smaak peper en zout

Benodigdheden carpaccio rode biet
Kaasschaaf of rasp
2 borden
2 setjes bestek
1 eetlepel
1 theelepel
1 kommetje

Bereidingswijze carpaccio rode biet
Maak met een kaasschaaf of rasp mooie plakjes van de bieten en verdeel deze mooi over de borden. Meng de citroensap, olijfolie en honing in een kommetje goed door elkaar en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Verkruimel de walnoten en de mozzarella en verdeel over de 2 borden. Knip de verse bieslook fijn met een kruidenschaar, een gewone schaar of snijd deze fijn met een mesje. Verdeel de bieslook ook over de 2 borden. Snipper de rode ui en verdeel ook wat uien over de borden. Leg vervolgens een handje wilde sla in het midden van de borden en sprenkel de dressing erover heen.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *