Voedingssupplementen veroorzaken hartklachten bij duizenden Amerikanen

Voedingssupplementen zorgen er voor dat jaarlijks 20.000 Amerikanen op de spoedeisende hulp belanden met hartklachten. Zo blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Food an Drug Administration (FDA).

Uit het onderzoek, wat gepubliceerd werd in de New England Journal of Medicine, bleek dat meer dan een kwart van patiënten tussen 20 en 34 jaar was. Deze jongvolwassenen meldden zich met cardiovasculaire problemen zoals een versnelde hartslag, hartkloppingen of pijn op de borst. 21% waren kinderen die per ongeluk een supplement innemen. Ouderen boven 65 jaar verslikken zich er vaak in. 10% van de patiënten moest worden opgenomen.

Afslankmiddelen
Uit het onderzoek bleek dat 72% van de patiënten een supplement gelikt had die meer energie of gewichtsverlies belooft. Deze supplementen bevatten actieve stoffen die als medicijn staan geregistreerd, wat echter niet op het etiket vermeld wordt.

Natuurlijke middelen
Afslanken-Gezondleven adviseert daarom voor een middel te kiezen met natuurlijke ingrediënten. Hiervan is het risico op lichamelijke klachten aanzienlijk minder. Ook kunnen deze in combinatie met andere medicijnen gebruikt worden. Wanneer je twijfelt over een middel raden we aan altijd even contact op te nemen met uw huisarts. Een overzicht van veilige natuurlijke afslankmiddelen vind je op www.afslanktoppers.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *