Recept vegetarische wrap
Dit gerecht is te gebruiken als lunch of als hoofdgerecht als u weer eens iets anders wil dan bijvoorbeeld brood of aardappelen met gekookte groenten. Als lunchgerecht is 1 wrap voldoende. Als hoofdgerecht lust u er misschien nog iets anders bij zoals een frisse salade of een kopje soep.
Ingrediënten voor 4 personen
4 Tortilla wraps
1 Paprika
1 Ui
2 Tomaten
1 Komkommer
100 gram Fetakaas (mager)
4 eetlepels Magere kwark
2 teentjes Knoflook
Naar smaak peper en zout
Naar smaak Gedroogde kruiden (Italiaans)
Scheutje Olijfolie
4 Satéprikkers
Benodigdheden
1x Koekenpan
1x Snijmes
1x Snijplank
1x Eetlepel
1x Schaal
1x Spatel
1x Bord
1x Knoflookpers
Bereidingswijze
Snijd als eerste alle groenten fijn. Verwijderd de zaadlijsten uit de paprika, tomaat en komkommer. Snijd ook de blokjes feta kaas in kleine stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hier de paprika en uien aan. Pers hierboven de teentjes knoflook uit en voeg naar smaak peper, zout en kruiden toe. Voeg op het laatste de tomaat, komkommer en feta kaas toe en bak het heel kort even mee. Giet vervolgens het mengsel in een schaal.
Smeer de wraps in met kwark en leg vervolgens een wrap in de koekenpan en pak deze aan een kant bruin. Wanner de wrap bruin en krokant gebakken is vul deze met het warme mengsel en vouw de wrap dubbel. Zet de wrap zo nodig vast met een sateprikker.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 300 kcal
Koolhydraten: 35,4 gram
Eiwitten: 12,5 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 3 gram
Leave a Reply